Такі канапки настільки прості в приготуванні, наскільки і універсальні. Приємно похрустіти ними не лише під час сніданку з кружкою запашного гарячого чаю, а й на посиденьках перед футбольним матчем, з кухликом пива або келихом холодного білого вина затишним літнім вечором.
Не дуже виразний смак печериць можна підкреслити додаючи часник, мускатний горіх, тім’ян, розмарин, обов’язково щедро присипаючи чорним свіжомеленим перцем. Крім того спробуйте підсмажити їх на сухій пательні, таким чином смак та аромат буде більш “грибним”.
Замість моцарелли в таких канапках можна використати улюблений твердий сир, що гарно плавиться, як наприклад чеддер, гауда, емменталь, а шпинат замінити щедрим пучком свіжої петрушки.
на 5 тостів:
підготовка: 10 хв
запікання: 5 хв
- 5 скибок хліба для тостів
- 150 г печериць
- кулька моцарелли (100 г)
- зубочок часнику
- 1/2 цибулини
- 50 г свіжого шпинату
- 1-2 гілочки свіжого тім’яну
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. олії
- сіль
- свіжомелений чорний перець
1.Хліб для тостів підсушити в тостері. Коли скибочки трошки вистигнуть, змастити їх невеликою кількістю вершкового масла.
2.Печериці почистити м’якенькою щіточкою, розрізати на четвертинки, підсмажити на сухій! пательні протягом 1-2 хв до золотистого кольору, постійно помішуючи.
3.Додати столову ложку олії, дрібнонарізані часник та цибулю, сіль та перець. Підсмажити до м’якості цибулі.
4.Додати вимите листя шпинату, прогріти до моменту, коли шпинат зів’яне.
5.На скибках хліба рівномірно розподілити гриби зі шпинатом, розкласти пластівці моцарелли та запекти в розігрітій духовці протягом 4-5 хв.
6.За бажанням скропити лимонним соком, оливковою олією та посипати свіжомеленим чорним перцем.
Рекомендована техніка:
|
|
Дана Мацюк
![]() |
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |