Мигдальні тарталетки з ягодою та меренгою

mini_almond_tarts

Ніжні пісочні тарталетки з ледь помітним ароматом мигдалю, що розсипаються на піднебінні делікатними крихтами, невагома як хмаринка італійська меренга врівноважена кислинкою вишень та п’янким домашнім лікером. Один з найсмачніших десертів, які мені доводилося готувати.

Для пісочних тарталеток з мигдалем / 9 шт. Ø 10 см:

⦁ 270 г борошна
⦁ 100 г меленого мигдалю
⦁ 150 г вершкового масла
⦁ 80 г цукрової пудри
⦁ 1-2 краплі мигдального екстракту
⦁ 1/2 ч. л. розпушувача
⦁ 4 жовтки
⦁ 1/2 ч. л. солі

  1. Вимішати борошно з мигдалем і цукровою пудрою, додати нарізане кубиками холодне вершкове масло, перетерти до стану крихти за допомоги комбайну або посікти ножем.
  2. Додати жовтки, сіль і мигдальний екстракт. Замісити тісто, розділити на 9 частин.
  3. Розкачати тісто завтовшки ~ 3 мм, підпилюючи борошном, викласти в формочки до тарталеток, понадколювати виделкою та залишити в холодильнику мін. на 1 годину.
  4. Духовку розігріти до 200°С.
  5. На підготовлені тарталетки викласти папір для випічки, наповнити тарталетки квасолею або камінчиками для випічки.
  6. Випікати тарталетки 10-12 хв, потім зняти папір разом з вантажем, і допекти до золотистого кольору.

Для ягідної начинки:

⦁ 800 г вишень без кісточок
⦁ 2 ст. л. крохмалю
⦁ 4 ст. л. вишневого лікеру
⦁ цукор за смаком
  1. Вимішати ягоди з цукром, залишити на кілька хвилин, щоб ягоди пустили сік. 2-3 ложки соку змішати з крохмалем.
  2. Прогріти ягоди на повільному вогні, додати лікер і довести до кипіння. Додати розведений крохмаль і зняти з вогню. Охолодити, рівномірно наповнити тарталетки.

Для італійської меренги:

Приготування італійської меренги полягає в загартовуванні збитих білків гарячим цукровим сиропом. На перший погляд нелегка в приготуванні меренга, хоча кулінарний термометр значно спрощує весь процес. Уважно прочитайте опис, намагайтеся відтворити в уяві весь процес крок за кроком і сміливо приступайте до виконання.⦁ 2 білки (~ 80 г.)
⦁ 150 г цукру (130 + 20)
⦁ 30 мл. води

  1. Білки помістити в чисту суху чашу міксера, поруч приготувати в маленькій посудині 20 г цукру.
  2. 130 г цукру і 30 мл води помістити в каструльку, підігрівати на повільному вогні (не помішувати!) до розчинення цукру. Коли температура цукрового сиропу досягне 100°С почати збивати білки.
  3. До білків додати дрібку солі і збити до м’яких піків, збільшити швидкість міксера і поступово досипаючи цукор збивати до стійких піків. В цей же час температура цукрового сиропу повинна досягти 118 ° С.
  4. Тонкою цівкою влити гарячий цукровий сироп до білків, збиваючи на максимальній швидкості. Продовжувати збивати до моменту коли меренга буде густою та блискучою.
  5. Перекласти меренгу в кондитерський мішок з насадкою “зірочка”, прикрасити краї тарталеток. По центру викласти ягоди, посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Кухонний комбайн Gorenje SBR800HC

Міксер Gorenje M605W

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *