Цей суп – надзвичайно легкий у приготуванні. Готувати його – справа лише на 15 хвилин. А задоволення від нього о-го-го! От взяти хоча би те, що він яскраво-зеленого кольору – наче та весна!
Складові:
- 1 велика цибулина або 2 маленьких
- 3 картоплини
- 1 пучок шпинату
- 2 ст. л. олії
- 1 склянка бульйону
- 3 ст. л. вершків
- сіль, перець – за смаком
Готуємо:
- На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо дрібно нарізану цибулю та нарізану невеличкими кубиками картоплю.
- Вливаємо трохи бульйону (так, аби рідина покрила овочі), додаємо сіль, перець і тушкуємо все на невеликому вогні під кришкою.
- Коли картопля забере рідину і стане м’якою, додаємо мите листя шпинату та вершки. Знову накриваємо кришкою і тушкуємо все це добро під кришкою хвилинок 7-10.
- Подрібнюємо блендером. Густоту супу регулюємо вершками або залишками бульйону.
- Подаємо гарячим.
Шпинат можна брати як свіжий, так і заморожений. На одну велику цибулину і пару картоплин ідеально буде три жмені свіжого (тільки листочки) або грам двісті замороженого.
Рекомендована техніка:
|
Маша Сердюк
|
Письменниця, журналіст, сценарист телебачення, кулінарний блогер. Схиблена на смачній їжі. Переконана, що шлях до серця пролягає через шлунок не лише в чоловіків. Колекціонує рецепти котлет – знає більше 100 варіацій цієї страви. Пише про них та інші смаколики в своєму блозі “Котлетка” kotletka.com.ua |