Крем-суп зі шпинату

spinach_soup

Цей суп – надзвичайно легкий у приготуванні. Готувати його – справа лише на 15 хвилин. А задоволення від нього о-го-го! От взяти хоча би те, що він яскраво-зеленого кольору – наче та весна!

Складові:

  • 1 велика цибулина або 2 маленьких
  • 3 картоплини
  • 1 пучок шпинату
  • 2 ст. л. олії
  • 1 склянка бульйону
  • 3 ст. л. вершків
  • сіль, перець – за смаком

Готуємо:

  1. На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо дрібно нарізану цибулю та нарізану невеличкими кубиками картоплю.
  2. Вливаємо трохи бульйону (так, аби рідина покрила овочі), додаємо сіль, перець і тушкуємо все на невеликому вогні під кришкою.
  3. Коли картопля забере рідину і стане м’якою, додаємо мите листя шпинату та вершки. Знову накриваємо кришкою і тушкуємо все це добро під кришкою хвилинок 7-10.
  4. Подрібнюємо блендером. Густоту супу регулюємо вершками або залишками бульйону.
  5. Подаємо гарячим.

Шпинат можна брати як свіжий, так і заморожений. На одну велику цибулину і пару картоплин ідеально буде три жмені свіжого (тільки листочки) або грам двісті замороженого.

spinach

Рекомендована техніка:

Вбудована варильна поверхня Gorenje G6SY2B

Блендер HBX603HC

Маша Сердюк

 

 

 

Письменниця, журналіст, сценарист телебачення, кулінарний блогер. Схиблена на смачній їжі. Переконана, що шлях до серця пролягає через шлунок не лише в чоловіків. Колекціонує рецепти котлет – знає більше 100 варіацій цієї страви. Пише про них та інші смаколики в своєму блозі “Котлетка” kotletka.com.ua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *