Сьогодні у нас ароматна випічка до чаю, надзвичайно простий у приготуванні і смачний кекс, який до того ж підійде тим, хто дотримується безлактозної дієти. Кекс готується на рослинному маслі і кокосовому молоці.
На 8-10 порцій:
- 3 яйця
- 300 мл кокосового молока
- 300 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 150 г цукру
- 100 г кокосової стружки
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 120 мл рослинної олії
- Злегка збити яйця з цукром в чаші комбайна. Влити кокосове молоко, олію і екстракт ванілі. Продовжити збивати.
- Борошно просіяти разом з розпушувачем і поєднати з тістом. Сюди ж додати кокосову стружку. Добре розмішати до однорідної консистенції.
- Форму для кексу вистелити вощеним папером і наповнити тістом. Запікати в попередньо розігрітій до 180°С духовій шафі протягом 50-ти хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою через хвилин 35-40.
- Вийняти форму з духовки, залишити охолоджуватись при кімнатній температурі. Подавати до чаю 🙂
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |