Кокосовий кекс

coconut_cake

Сьогодні у нас ароматна випічка до чаю, надзвичайно простий у приготуванні і смачний кекс, який до того ж підійде тим, хто дотримується безлактозної дієти. Кекс готується на рослинному маслі і кокосовому молоці.

На 8-10 порцій:

  • 3 яйця
  • 300 мл кокосового молока
  • 300 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 150 г цукру
  • 100 г кокосової стружки
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 120 мл рослинної олії
  1. Злегка збити яйця з цукром в чаші комбайна. Влити кокосове молоко, олію і екстракт ванілі. Продовжити збивати.
  2. Борошно просіяти разом з розпушувачем і поєднати з тістом. Сюди ж додати кокосову стружку. Добре розмішати до однорідної консистенції.
  3. Форму для кексу вистелити вощеним папером і наповнити тістом. Запікати в попередньо розігрітій до 180°С духовій шафі протягом 50-ти хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою через хвилин 35-40.
  4. Вийняти форму з духовки, залишити охолоджуватись при кімнатній температурі. Подавати до чаю 🙂 

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E13X

Кухонний комбайн Gorenje SBR800HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *