Ніжний сметанний кекс зі смаком апельсина, ароматної м’яти і приємною кислинкою смородини стане прекрасним доповненням до ранкового чаювання.
На кекс Ø 22-24 см:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 150 г густої сметани
- 240 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 300 г чорної смородини
- невеликий пучок м’яти
- цедра 1 апельсина
Готуємо:
- Масло збити з цукром в чаші комбайна, по одному ввести яйця, потім додати сметану, перемішати, частинами всипати просіяне разом з розпушувачем борошно.
- М’яту дрібно нарізати, цедру натерти і додати в тісто, перемішати. Всипати в тісто смородину, акуратно перемішати. Перелити тісто у форму застелену вощеним папером і відправити в розігріту до 180°С духову шафу на 40-50 хвилин (готовність перевіряємо як завжди паличкою).
- Остудити кекс, присипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food. |