Ніжний і ароматний грибний суп, який всім добре знайомий, сьогодні у новому поєднанні – з сухим червоним вином.
На 2 порції
- 250 г печериць
- 30 г сухих білих грибів
- 2 картоплини
- 1 цибуля порей або червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. л. чебрецю
- 600 мл бульйону
- 100 мл червоного сухого вина
- зелень
- сіль і перець
- 100 мл жирних вершків
- 3 ст. л. оливкової олії
Готуємо
- У сотейнику розігріти оливкову олію, додати подрібнену цибулю і обсмажити до м’якості. Зубчики часнику подрібнити і додати до цибулі. Обсмажувати пару хвилин.
- В той час нарізати гриби. Додати в сотейник гриби, перемішати, всипати прянощі (сіль, перець, чебрець, базилік за бажанням). Як гриби пустять сік, додати сухі гриби і тушкувати ще 4-5 хвилин на середньому вогні. Потім влити вино і випаровувати його з грибами близько 5-ти хвилин.
- Картоплю нарізати кубиками і додати до овочів, влити бульйон. Варити до готовності картоплі – 5-7 хвилин. Збити суп блендером до стану пюре, при необхідності додати окропу. Влити вершки, перемішати і залишити крем-суп настоюватись протягом 4-5 хвилин.
- Розлити суп по порційних тарілках, прикрасити зеленню, насінням та бальзамічним соусом за бажанням.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |