Секрети приготування досконалого стейку

Steak

Досконалий шматок яловичої вирізки, сіль, перець та важка чавунна пательня, трошки вершків для ніжного кремового соусу. Келих червоного вина та жодних дискусій на тему ідеального стейка, адже всі тонкощі приготування в самому рецепті.

До соусу я додаю трошки зерен консервованого зеленого перцю, ця приправа у нас не дуже розповсюджена, але навіть незначна порція змінить смак запеченої риби, м’яса чи соусів. Зелений перець – це ніщо інше, як недозрілі зерна перцю чорного, з яким усі знайомі. Не бійтеся експериментів на власній кухні, додавайте різні прянощі, грайтеся смаками і результат вас обов’язково потішить.

На 2 порції

приготування – 15 хв

  • два стейки з вирізки ( 200-250 г кожен)
  • олія для смаження
  • 1 ст. л. консервованого зеленого перцю горошком
  • 200 мл. вершків ( жирність мінімум 30%)
  • сіль
  • свіжозмелений перець

Готуємо

  1. Мінімум за 30 хв перед початком приготування залишити м’ясо при кімнатній температурі.
  2. На сильному вогні розігріти чавунну пательню або сковорідку з протипригарним покриттям. Дно добре розігрітої пательні вкрити тонким шаром олії.
  3. Поверхню стейків ретельно обсушити за допомогою паперового рушника, втерти невелику кількість солі та перцю, скропити олією.
  4. Покласти стейки на пательню та смажити від 2 до 8 хв залежно від бажаного ступеня прожарки.
  5.  Перевернути стейк на інший бік, посолити і зменшити вогонь до середнього, смажити ще від 2 до 8 хв.
  6. Притримуючи м’ясо кулінарними щипцями обсмажити боки стейків.
  7. Перенести м’ясо на чисту тарілку або обробну дошку.
  8. На пательню, в якій смажили м’ясо, додати зелений перець та влити вершки. Довести до кипіння, зменшити вогонь до середнього та готувати до бажаної густини соусу. Приправити за смаком сіллю та перцем.
  9. Стейки викласти на порційні тарілки, щедро полити соусом. Подавати з листовим салатом, картопляним пюре, запеченими овочами або улюбленим гарніром на вибір.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje K537INI

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *