Домашнє шоколадне печиво

red_velvet_sandwich_cookies

Це печиво готується на диво швидко і просто. Приготування займе не більше години, тісто попередньо охолоджувати не потрібно. І навіть без крему печиво дуже смачне: м’яке і добре тримає форму. І все ж рекомендую приготувати крем – ніжний, солодкий, але з характерною солоною ноткою крем-сиру, який чудово доповнює щільне печиво класичним «червоно-оксамитовим» поєднанням. Цей варіант тіста відмінно тримає відбиток від штампів для печива: обриси зберігаються чіткими.

Складові

на 18 тістечок-сандвічів ( або 36 коржиків)

Для печива:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 60 мл рослинної олії
  • 170 г цукру 
  • 1 яйце кімнатної температури
  • ½ ст. л. червоного гелевого харчового барвника
  • 2 ст. л. кефіру або натурального йогурту 
  • 1 ч. л. яблучного оцту
  • 400 г борошна
  • 25 г какао-порошку 
  • ¼ ч. л. соди

Для крему:

  • 40 г білого шоколаду
  • 50 г крем-сиру кімнатної температури
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 80 г цукрової пудри 
  • ½ ч. л. ванільного екстракту

Готуємо:

  1. Для печива в чаші міксера збити вершкове масло, рослинну олію і цукор до світлої кремової консистенції, близько 5 хвилин. Додати яйце, збити до однорідності і повного об’єднання. Додати барвник, кефір і оцет, і знову збити до повного об’єднання.
  2. В окремій глибокій ємності змішати борошно, какао-порошок і соду.
  3. Вручну за допомогою лопатки порціями підмішати борошняну суміш до яєчно-масляної, кожен раз розмішуючи до об’єднання.
  4. Розігріти духовку до 180⁰С (класичний нагрів) або до 160⁰С з вентиляційним нагрівом. Застелити деко пергаментом.
  5. Розділити тісто на 36 частин по 25 г. Скачати з кожної частинки кульку, розпластати у кружечок товщиною 0,8 мм-1 см. Викласти на підготовлений лист на деякій відстані один від одного і, використовуючи штамп для печива або склянку з плоским дном, зробити в тісті відбиток, скорочуючи товщину тіста до ~ 5-6 мм. Повторити з рештою тіста.
  6. Випікати в розігрітій духовці 12-15 хвилин або до готовності. Дати печиву повністю охолонути на решітці.
  7. Для крему розтопити білий шоколад на водяній бані або імпульсно в мікрохвильовці, дати охолонути. В невеликій ємкості змішати шоколад з крем-сиром до однорідної консистенції. Відправити в холодильник на 10 хвилин.
  8. Збити масло з цукровою пудрою до консистенції крему, додати ванільний екстракт. Порціями додати охолоджену шоколадно-сирну масу і збити крем до загустіння.
  9. Розподілити крем на поверхні половини печива майже до країв, накрити іншою половинкою печива. Охолодити принаймні 30 хвилин.
  10. Зберігати в щільно закритому контейнері в холодильнику до 3 днів.

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Катерина Перера

 

 

Нове захоплення прийшло до мене під час декретної відпустки. Як і більшість молодих мам, я хотіла знайти щось, що дало б змогу відволіктись від повсякденної рутини і з користю провести вільний час. Я завжди була ласункою, тому нове хобі з’явилось дуже швидко: я почала пекти солодощі. Поштовхом до розвитку став святковий торт на перший День народження моєї донечки, який я ретельно спланувала і ризикнула проекспериментувати. Гості були в захваті і, що тут приховувати, мені було неймовірно приємно!  Кулінарні спроби продовжилися, у мене з’явився свій сайт ru.chocolatechalk.com, де я з задоволенням ділюся вдалими рецептами і намагаюся докладно розповісти про процес приготування, адже чітко прописаний рецепт – запорука успішного результату.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *