Кукурудзяний суп із кокосом

corn_and_coconut_soup

Солодкий суп, що освіжає, стане чудовим вибором, якщо ви бажаєте швидко приготувати смачну страву. Цей суп задовольнить навіть найвимогливіших гурманів, адже страва поєднує в собі поживні інгредієнти, що освіжають, та підходить як закуска або легка основна страва.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина середнього розміру
  • 200 г картоплі
  • 2 ст. л. кокосової олії
  • 1 ст. л. тертого імбиру
  • 0,25 ч. л. куркуми
  • 700 г консервованої солодкої кукурудзи (без рідини)
  • 400 мл жирного кокосового молока
  • 1 ч. л. цедри лайма
  • 450 мл води
  • 2 ст. л. соку лайма
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 щіпка кокосової стружки
  • мелений перець чилі
Наріжте дрібними кубиками одну цибулину середнього розміру й очищену картоплю. Розтопіть у великій каструлі 2 ст. л. кокосової олії. Додайте 1 подрібнену цибулину, 1 ст. л. тертого імбиру й 0,25 ч. л. куркуми. Помішуючи, пасеруйте на середньому вогні до напівпрозорого стану цибулі. Потім додайте 700 г процідженої кукурудзи й пасеруйте ще 4 хвилини. Додайте 200 г очищеної та нарізаної картоплі. Налийте 400 мл жирного кокосового молока, додайте 1 ч. л. цедри лайма й 450 мл води. Доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь і варіть суміш 20–25 хвилин. Потім вичавіть 2 ст. л. соку лайма й додайте 1 ч. л. солі. За допомогою стаціонарного або ручного блендера подрібніть суп до стану однорідного пюре. Подавайте в мисці присипаним кокосовою стружкою та меленим перцем чилі. Смачного!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *