Клафуті з ананасом

clafoutis with pineapples style rustic. selective focus

Одна з найсмачніших, на мій погляд, варіацій цього французького десерту – клафуті з соковитим ананасом. Перший раз я готувала зі свіжим ананасом, але зараз ціни на них зависокі. З консервованими, до речі, виходить не гірше. Вибір завжди за Вами.

Складові

  • 5 кружалець консервованого ананаса
  • 200 мл. молока
  • 3 шт. яєць
  • 3 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. кленового сиропу
  • 3 краплі ванільного екстракту
  • цукрова пудра для прикрашання

Приготування

1.Викласти кружальця ананаса в змащену маслом форму і полити кленовим сиропом. 2.Молоко змішати з яйцями, цукром, борошном і ванільним екстрактом. Вилити рідке тісто поверх ананасів і поставити в розігріту до 210 С духову шафу хвилин на 30. Коли клафуті помітно підрум’яниться і підійде, саме час виймати. Прикрасити цукровою пудрою та теплим подавати до столу.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO53CLI

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *