Чуррос

Сhurros

Неймовірно пористі та ніжні пончики з заварного тіста та хрусткою скоринкою під тонкою перинкою цукрової пудри – класика іспанського вуличного фаст-фуду. Традиційно чуррос подають з гарячим шоколадом або карамельним соусом та кавою, що робить їх просто ідеальним сніданком. Якщо у будні дні таке задоволення важко собі дозволити, то чому б не приготувати щось виняткове для коханих у вихідні.

На 4-6 порцій

приготування 30 хв. + охолодження тіста

  • 1 склянка води
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 1/4 склянки борошна
  • 3 яйця
  • цукрова пудра

Готуємо

  1. Борошно просіяти. У сотейнику довести до кипіння воду з цукром, сіллю та вершковим маслом.
  2. До гарячої суміші всипати борошно, ретельно вмішати аж тісто почне відставати від стінок. Зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури.
  3. Додати по одному яйця, вимішуючи за кожним разом. Тісто можна замішувати дерев’яною лопаткою, вінчиком або міксером.
  4. Залишити тісто в холодному місці на 1-2 год. ( або на ніч)
  5. У сотейнику або фритюрниці розігріти олію ( близько 1 л.). Тісто перекласти у кондитерський мішок з насадкою “зірочка”.
  6. Витискати невеликі порції тіста одразу до розігрітої олії, відрізаючи ножицями.
  7. Смажити до золотистого кольору, перекласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру. Посипати чуррос цукровою пудрою.

Смачного ранку!

Рекомендована техніка:

Електрична плита Gorenje EC55CLI-1

Міксер Gorenje M605W

Дана Мацюк

 dana

 

 

Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим.
Зі слів Дани, кухня і приготування страв це як відчути себе художником, тільки замість мольберта і пензлів, в руках опиняються кухонні прибори. І кожний виважений рух, як медитація, як мазок фарби. Це віддання частинки себе у смачному тістечку, або запашному борщику.
Автор кулінарного блогу Source of taste.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *