Сирні крекери

DSC_1161 копия_water

Смак сирних крекерів сподобається не лише дітям, а й їхнім батькам. Ароматне та хрумке печиво може служити як легким перекусом на прогулянці з дітьми, так і приємним доповненням до келиха вина для дорослих. Обирайте сири твердих або напівтвердих сортів – Гауда, Едамер, молодий Пармезан. Чим ароматніший сир – тим смачнішим буде печиво.

Складники

  • 200 гр. твердого сиру “Гауда” або”Едамер” або взяти у співвідношенні 70/30 вищезгаданого та Пармезану.
  • 50 гр. вершкового масла (нарізати кубиками)
  • ¾ ст. борошна (склянка на 240 мл.)
  • 2 ст.л. суміші з сухих трав (базилік, петрушка, кріп)
  • пучка сухого часнику
  • пучка солі
  • 1-2 ст.л. молока

Приготування

  1. За допомогою кухонного комбайна або терки подрібнюємо шматочки сиру.
  2. Борошно, нарізане кубиками масло, сухі трави, часник та сіль з’єднуємо з сиром і подрібнюємо все в крихту.
  3. Якщо не використовуєте комбайн, руками перетріть масло з борошном в крихту, додайте сир і спеції.
  4. Влийте молоко і замісіть м’яке тісто. Сформовану кульку тіста загорніть в харчову плівку і покладіть на годину в холодильник.
  5. Розігрійте духову шафу до 180С °.
  6. Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт між двома листами пергаментного паперу. За допомогою ножа для піци наріжте тісто на квадратні крекери. У кожному печиві зробіть шпажкою кілька дірочок.
  7. Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером. Залишайте між крекерами простір, так як вони злегка підростуть. Випікайте в розігрітій духовці близько 10 хвилин до рум’яної скоринки. Крекери швидко підрум’янюються, тому краще далеко не відходити від духової шафи.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO53CLI

Кухонний комбайн Gorenje SB800W

 

 

 

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *