Хліб із родзинками та горіхами

69_22788_water
  • 110 мл теплої води
  • 340 мл теплого молока
  • 110 г розтопленого вершкового масла
  • 5 столових ложок меду
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 чайні ложки цукру
  • 2 яйця
  • 420 г пшеничної цільнозернової муки
  • 500 г пшеничної муки
  • ½ склянки вівсяних пластівців
  • 1 ½ склянки родзинок
  • 1 склянка подрібнених грецьких горіхів
  • 1 яєчний жовток

1.Родзинки замочіть у мисці з теплою водою, потім злийте воду й висушіть за допомогою паперового рушника.

2.У мисці змішайте цукор, воду та дріжджі, дайте постояти 10 хвилин, поки на поверхні не утвориться піна.

3.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху + знизу)», задайте температуру 30°С.

4.У чашу електричного міксера просійте цільнозернову муку, всипте вівсяні пластівці, сіль, влийте молоко, розтоплене масло, мед, яйця, додайте дріжджову суміш і, використовуючи насадку для тіста, замішуйте 1 хвилину на низькій швидкості. Збільште швидкість до максимуму й замішуйте 6-7 хвилин, підсипаючи пшеничну муку, поки тісто не стане м’яким і еластичним. Перекладіть тісто у велику, змазану маслом миску, накрийте чистим вологим кухонним рушником і поставте в духовку приблизно на 1 годину, помістивши решітку на середній рівень. Тісто має піднятися та збільшитися в об’ємі у 2 рази.

5.Змастіть маслом 2 форми для випікання хліба. Перекладіть тісто на присипану мукою робочу поверхню та примніть його кулаками, посипте родзинками й горіхами та енергійно вимішуйте 1-2 хвилини.

6.Розділіть тісто на дві частини, скрутіть із нього буханки; при цьому стежте, щоб родзинки були всередині тіста. Покладіть буханки в приготовані форми й поставте назад у духовку на 1 годину, щоб тісто підійшло. Буханки мають збільшитись удвічі. Вийміть форми з духовки.

7.Збільште температуру духовки до 190°С. Збийте яєчний жовток із 2 столовими ложками води та змастіть цією сумішшю буханки. Поставте форми на решітку, встановлену на середньому рівні, і випікайте 40 хвилин. Якщо верх буханок надто швидко темніє або пригорає, на останні 15-20 хвилин накрийте форми фольгою.

Готовий хліб вийміть із форм і остудіть на решітці.

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Міксер Gorenje M 701 B

Олена Колдунова

Елена-Колдунова Автор кулінарної книги “Нет времени готовить?” , відомий у Росії фуд-фотограф і фуд стиліст. Основне кулінарне кредо: незважаючи на квапливий ритм життя сучасного мешканця мегаполісу потрібно і можливо встигати готувати для себе і рідних. Запропоновані Оленою рецепти готуються швидко і не потребують особливих вмінь, а результат буде виглядати, як на фото.
Ми тішимося тим, що саме Олена Колдунова стала автором збірки рецептів для нової висококласної лінійки побутової техніки Gorenje Infinity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *