Кружальця баклажанів зі смачною, духмяною та хрумкою верхівкою з ароматних трав. Їх можна приготувати заздалегідь і розігріти в духовці перед подачею до столу. Хоча у холодному вигляді смакують теж чудово.
Нам знадобиться:
- 1 великий баклажан
- 50 г панірувальних сухарів
- зелень (петрушка, чебрець, базилік, шавлія, орегано, м’ята )
- 2 зубчики часнику
- 1-2 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець
- Баклажан вимити і обрізати з двох сторін, нарізати скибками близько сантиметра товщиною і помістити їх на деко для запікання. Полити невеликою кількістю оливкової олії. Якщо бажаєте щоб страва була легша, менш калорійна, тоді можна тут обійтись без олії. Посипати сіллю і перцем.
- Запікати при температурі 200 С протягом 15-20 хвилин, перевертаючи скибочки баклажану у половині зазначеного часу.
- Тим часом змішати сухарі з дрібно нарізаним часником та зеленню. Додати ложку олії і перемішати. Суміш із сухарів та трав викласти ложкою на кожен шматок баклажану і запікати протягом 10 хвилин.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Плита зі склокерамічною варильною поверхнею Gorenje EC55CLI1 |
Європейська кухня з Іриною Чорній
|
Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу – це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена! |