4 порції
- 4-6 червоних апельсинів, сік і цедра
- 50 г цукрової пудри + 3 столові ложки
- 4 столові ложки води
- 1 столова ложка крохмалю
- 5 яєчних білків
- 20 г вершкового масла
1.Трохи змастіть порційні керамічні формочки вершковим маслом і посипте цукровою пудрою (вам знадобиться приблизно 1½ столові ложки). Наріжте смужки паперу для випікання на 3 см ширші, ніж висота стінок формочок. Огорніть формочки папером і обв’яжіть кулінарним шпагатом.
2.У невеликому сотейнику змішайте апельсиновий сік і цедру й готуйте на слабкому вогні 5 хвилин. Зніміть із вогню й охолодіть у холодильнику або морозильній камері. Суміш має бути холодною.
3.Електричним міксером збивайте білки до утворення негустої піни. Не вимикаючи міксер, всипте крохмаль, а потім тоненькою цівкою 50 г цукрової пудри й збивайте, поки маса не почне блистіти. Акуратно налийте охолоджений апельсиновий сік із цедрою, перемішуючи металевою ложкою.
4.Увімкніть у духовці режим «класичний нагрів (зверху+знизу)», задайте температуру 180°С. Акуратно розкладіть ложкою суміш у формочки, поставте їх у духовку на середній рівень і готуйте 15 хвилин, поки суфле не підніметься й не стане золотистим. Зніміть шпагат і папір й одразу ж подавайте до столу.
У цього рецепта багато варіацій: замініть апельсиновий сік на лимонний і додайте 50 г цукрової пудри, замість апельсинового соку можна використовувати пюре та сік 200 г будь- яких ягід, не змінюючи решту пропорцій.
|