Вітання! Сьогодні у нас випічка – затишна, домашня і звичайно сезонна. Пропоную порадувати друзів. котрі життя свого не уявляють без шоколаду, і приготувати варіацію на тему клафуті, простого французького десерту.
Нам знадобиться:
- 200-300 г. слив
- 100 г. шоколаду
- 150 г. борошна
- 150 г. цукру
- 1/3 ч. л. розпушувача
- 4 яйця
- цедра апельсина
- 150 мл. вершків середньої жирності
Готуємо:
- Сливи розрізати навпіл, кісточки видалити. Шоколад подрібнити в блендері. Половину шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- У велику миску просіяти борошно з розпушувачем.
- В окремому посуді збити яйця з цукром доки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі. Ввести вершки. Акуратно поєднати вершкову суміш з борошном. Розмішати до однорідності.
- Влити в тісто розтоплений шоколад і вмішати подрібнений. Добре перемішати.
- Розігріти духову шафу до 180С. Форму змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити тісто і розподілити по поверхні сливи. Випікати пиріг 30-40 хвилин.
- Остудити пиріг і подавати до столу, присипавши цукровою пудрою за бажанням. Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |