На ринку, повз свіжозібрані молоденькі цукіні так просто не пройти. Обов’язково купую декілька, а вже потім гадаю над тим, як краще приготувати, щоб отримати насолоду від неповторного смаку та текстури сповна. Цього разу вирішила особливо не мудрувати, а швиденько запекти розрізані повздовж половинки цукіні. Зі свіжої м’яти приготувала легкий маринад, частиною якого полила кабачки до запікання, а іншу залишила для щойно спечених. При нагріванні соус наситив своїм ароматом молоденькі цукіні. За лічені хвилини все було з’їдено, ще й залишки соусу вимочені пухким білим хлібом.
Складники
- 1 кг. молодих цукіні
- невеликий пучок м’яти
- 4 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- сіль, чорний перець
Приготування
- Для приготування маринаду обірвати листочки м’яти. Перекласти в блендер м’яту, додати щедру пучку солі, оцет. Подрібнити так, щоб залишилися дрібні листочки м’яти.
- До соусу додати оливкову олію, перемішати. Цукіні розрізати уздовж на дві половинки. Покласти цукіні у форму для запікання, полити половиною соусу, трішки поперчити. Запікати при температурі 180 С близько 20-30 хвилин. Кабачки повинні стати м’якими, але при цьому тримати форму.
- Готові цукіні полити соусом і подавати одразу до столу. За бажання посипати страву свіжими листочки м’яти.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |