Літо – то найкращий сезон, щоб готувати чудовий холодний суп з томатів. Варіацій існує багато, навіть в блозі можна знайти парочку. Але я вам мушу сказати, що даний рецепт гаспачо має повне право на власне місце під сонцем 🙂
На 3-4 порції:
- 600 г рожевих помідорів
- 2 стебла селери
- 1 червона цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 3-4 ст. л. оливкової олії extra virgin
- 1 болгарський перець
- 1 ч. л. тростинного цукру
- зелень
- близько 20-ти томатів чері
- 1 ст. л. оливкової олії
- пучка тростинного цукру
- сіль і перець за смаком
Готуємо:
- Викласти чері на фольгу або пергамент і запекти на грилі до рум’яності, присипавши цукром, сіллю, перцем і збризнувши оливковою олією. Можна також запекти в духовці при 220°С. Остудити.
- На рожевих помідорах зробити хрестоподібні надрізи, залити їх окропом на пару хвилин, потім занурити в холодну воду. Зняти шкірку. За допомогою комбайна нарізати овочі (цибулю, селеру, перець) – 1 третину відкласти. Решту овочів скласти в миску, додати рожеві помідори та прянощі, олію, оцет і цукор. Збити в пюре за допомогою блендера. Виправити на смак. Суп накрити плівкою і прибрати на 1 годину в холодильник.
- У порційні тарілки викласти залишок нарізаних овочів, томати чері, налити суп, прикрасити зеленню і подавати до столу. Смачного!
- Любите більш пікантний смак – додайте в суп гостренький червоний перець.
- Якщо бажаєте готувати гаспачо не лише влітку, а й взимку, тоді моя Вам порада – заморозьте більше томатів в сезон. Обдайте помідори окропом, зніміть шкірку як в цьому рецепті, потім збийте блендером до стану пюре, розлийте в контейнери і відправте в морозилку. Взимку будуть у вас ароматні помідори для супів, соусів, піци – достатньо буде розморозити і використовувати в кулінарії.
Рекомендована техніка:
|
|
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |