Гаспачо з запеченими помідорами чері

gorenje-10_water

Літо – то найкращий сезон, щоб готувати чудовий холодний суп з томатів. Варіацій існує багато, навіть в блозі можна знайти парочку. Але я вам мушу сказати, що даний рецепт гаспачо має повне право на власне місце під сонцем 🙂

На 3-4 порції:

  • 600 г рожевих помідорів
  • 2 стебла селери
  • 1 червона цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту
  • 3-4 ст. л. оливкової олії extra virgin
  • 1 болгарський перець
  • 1 ч. л. тростинного цукру
  • зелень
  • близько 20-ти томатів чері
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • пучка тростинного цукру
  • сіль і перець за смаком

Готуємо:

  1. Викласти чері на фольгу або пергамент і запекти на грилі до рум’яності, присипавши цукром, сіллю, перцем і збризнувши оливковою олією. Можна також запекти в духовці при 220°С. Остудити.
  2. На рожевих помідорах зробити хрестоподібні надрізи, залити їх окропом на пару хвилин, потім занурити в холодну воду. Зняти шкірку. За допомогою комбайна нарізати овочі (цибулю, селеру, перець) – 1 третину відкласти. Решту овочів скласти в миску, додати рожеві помідори та прянощі, олію, оцет і цукор. Збити в пюре за допомогою блендера. Виправити на смак. Суп накрити плівкою і прибрати на 1 годину в холодильник.
  3. У порційні тарілки викласти залишок нарізаних овочів, томати чері, налити суп, прикрасити зеленню і подавати до столу. Смачного!
  • Любите більш пікантний смак – додайте в суп гостренький червоний перець.
  • Якщо бажаєте готувати гаспачо не лише влітку, а й взимку, тоді моя Вам порада – заморозьте більше томатів в сезон. Обдайте помідори окропом, зніміть шкірку як в цьому рецепті, потім збийте блендером до стану пюре, розлийте в контейнери і відправте в морозилку. Взимку будуть у вас ароматні помідори для супів, соусів, піци – достатньо буде розморозити і використовувати в кулінарії.

Рекомендована техніка:

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO71SY2B

Кухонний комбайн Gorenje SB800W

Морозильна шафа Gorenje F68SYW-1

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *