У сезон ароматних полуничок просто необхідно напекти цих неймовірно смачних пиріжків. Готуються вони елементарно просто, але попереджаю відразу – одразу збільшуйте порцію вдвічі, втричі, – а то не встигнете озирнутися, а їх уже й слід прохолов. Тісто ніжне й розсипчасте, тане у роті, а всередині – соковита і ароматна начинка, встояти просто неможливо 🙂
Складники
- 125 г. борошна
- 110 г. + 1 ст.л. вершкового масла
- 3 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 1 ст.л. молока
- 1 ст.л. соку лимона
- 100 г. полуниць
- 100 г. ревеню
- сіль
Приготування
- До просіяного борошна всипати 1 ст.л. цукру і дрібку солі. Пересипати суміш у блендер. Додати 110 грам нарізаного кубиками холодного вершкового масла і подрібнити суміш блендером до стану крихти.
- Яйце злегка збити виделкою в мисці. Половину яєчної суміші додати в тісто разом з молоком і вимішати до однорідності. Загорнути тісто в харчову плівку, розплющити в коржик і прибрати в холодильник на 1 годину.
- Для начинки очистити і розрізати навпіл полуниці. Ревінь нарізати невеликими шматочками. У маленькому сотейнику розтопити 10 г. вершкового масла, сюди ж відправити полуниці і ревінь. Готувати на невеликому вогні 10 хвилин. Всипати 2 ст.л. цукру, влити лимонний сік та проварити 3 хвилини. Готову начинку остудити.
- На посипаній борошном поверхні тоненьким шаром розкачати тісто. Вирізати тісто у формі прямокутників. Обрізки зібрати і знову розкачати. Краї кожного прямокутника змастити яєчною сумішшю, викласти полуничну начинку на одну половину і накрити іншою. Притиснути краї виделкою і змастити верхівки пиріжків яєчною сумішшю, що залишилися.
- Викласти пиріжки на деко, вкрите пергаментним папером. Випікати 20 хвилин при температурі 200 С.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |