Пиріжки з полунично-ревеневою начинкою

Strawberry pies_water

У сезон ароматних полуничок просто необхідно напекти цих неймовірно смачних пиріжків. Готуються вони елементарно просто, але попереджаю відразу –  одразу збільшуйте порцію вдвічі, втричі, –  а то не встигнете озирнутися, а їх уже й слід прохолов. Тісто ніжне й розсипчасте, тане у роті, а всередині – соковита і ароматна начинка, встояти просто неможливо 🙂

Складники

  • 125 г. борошна 
  • 110 г. + 1 ст.л. вершкового масла
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. молока 
  • 1 ст.л. соку лимона
  •  100 г. полуниць
  •  100 г. ревеню
  •  сіль

Приготування

  1. До просіяного борошна всипати 1 ст.л. цукру і дрібку солі. Пересипати суміш у блендер. Додати 110 грам нарізаного кубиками холодного вершкового масла і подрібнити суміш блендером до стану крихти.
  2. Яйце злегка збити виделкою в мисці. Половину яєчної суміші додати в тісто разом з молоком і вимішати до однорідності. Загорнути тісто в харчову плівку, розплющити в коржик і прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Для начинки очистити і розрізати навпіл полуниці. Ревінь нарізати невеликими шматочками. У маленькому сотейнику розтопити 10 г. вершкового масла, сюди ж відправити полуниці і ревінь. Готувати на невеликому вогні 10 хвилин. Всипати 2 ст.л. цукру, влити лимонний сік та проварити 3 хвилини. Готову начинку остудити.
  4. На посипаній борошном поверхні тоненьким шаром розкачати тісто. Вирізати тісто у формі прямокутників. Обрізки зібрати і знову розкачати. Краї кожного прямокутника змастити яєчною сумішшю, викласти полуничну начинку на одну половину і накрити іншою. Притиснути краї виделкою і змастити верхівки пиріжків яєчною сумішшю, що залишилися.
  5. Викласти пиріжки на деко, вкрите пергаментним папером. Випікати 20 хвилин при температурі 200 С.

Рекомендована техніка:

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO5333RW

Кухонний комбайн Gorenje SB800W

Зоряна Івченко

Зоряна Івченко

 

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *