Вівсяне молоко стане прекрасною альтернативою для тих, хто за тих чи інших причин не вживає цільне молоко тваринного походження. Вівсяним молоком можна замінити деякі страви під час посту, наприклад, а також доповнити раціон вегетаріанцям. Готуйте на його основі коктейлі, смузі, десерти або споживайте в чистому виді, так теж смачно.
Складові:
- 150 г вівсяних пластівців довгого приготування
- 500 мл фільтрованої води
- 2 ст. л. кленового сиропу (або інший підсолоджувач за смаком)
- 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
- 1/4 ч. л. морської солі
- 1/4 ч. л. меленої кориці
Готуємо:
- Помістити вівсяні пластівці в миску і залити водою. Залишити на 2 години, а краще на ніч.
- Після замочування, вівсяні пластівці промити і висушити.
- Покласти пластівці в чашу блендера і сюди ж влити 500 мл. фільтрованої води. Збивати суміш 8-10 секунд.
- За допомогою марлі або мілкого сита процідити рідину в каструлю.
- Додати корицю, ванільний екстракт, морську сіль і кленовий сироп. Ще раз ретельно перемішати.
- Перелити молоко в чисту скляну тару і зберігати в холодильнику. Перед вживанням добре збовтати.
Рекомендована техніка:
Elza Brook
Фуд-фотограф і фуд-стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших. |