Вівсяне молоко

oat_milk

Вівсяне молоко стане прекрасною альтернативою для тих, хто за тих чи інших причин не вживає цільне молоко тваринного походження. Вівсяним молоком можна замінити деякі страви під час посту, наприклад, а також доповнити раціон вегетаріанцям. Готуйте на його основі коктейлі, смузі, десерти або споживайте в чистому виді, так теж смачно.

Складові:

  • 150 г вівсяних пластівців довгого приготування
  • 500 мл фільтрованої води
  • 2 ст. л. кленового сиропу (або інший підсолоджувач за смаком)
  • 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
  • 1/4 ч. л. морської солі
  • 1/4 ч. л. меленої кориці

Готуємо:

  1. Помістити вівсяні пластівці в миску і залити водою. Залишити на 2 години, а краще на ніч.
  2. Після замочування, вівсяні пластівці промити і висушити.
  3. Покласти пластівці в чашу блендера і сюди ж влити 500 мл. фільтрованої води. Збивати суміш 8-10 секунд.
  4. За допомогою марлі або мілкого сита процідити рідину в каструлю.
  5. Додати корицю, ванільний екстракт, морську сіль і кленовий сироп. Ще раз ретельно перемішати.
  6. Перелити молоко в чисту скляну тару і зберігати в холодильнику. Перед вживанням добре збовтати.

Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje B800HC

Elza Brook

 

 

 

Фуд-фотограф і фуд-стиліст. Любить здорову, корисну, смачну і красиву їжу. Надає перевагу тим рецептам, які не вимагають багато часу для приготування. Вигадує нові страви або спрощує рецептуру більш складніших.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *