Веганська потіца (словенський горіховий рулет)

vegan_potica_1

«Потіца» — це смачна словенська великодня випічка, яка має бути на кожному столі на Великдень. Для традиційної потіци (словенського горіхового рулету) вимішується та розкачується дріжджове тісто, завдяки якому випічка дійсно м’яка та повітряна, а добавки, як-от волоські горіхи, фундук або навіть естрагон, додають їй неймовірних відтінків. Розглянемо веганську версію цієї випічки.

Інгредієнти для тіста:

●       350 г борошна
●       70 г цукру
●       0,5 ч. л. солі
●       20 г свіжих дріжджів
●       175 мл рисового молока
●      70 г веганського масла
●       0,25 ч. л. куркуми
●       1 ст. л. цедри апельсина

Додайте борошно, цукор і сіль у велику миску. Зробіть заглиблення посередині та вилийте 175 мл теплого рисового молока. Висипте 20 г свіжих дріжджів у рисове молоко та залиште на кілька хвилин, щоб дріжджі вступили в реакцію. Налийте в миску розтоплене веганське масло, додайте 1 ст. л. цедри апельсина та 0,25 ч. л. куркуми. За допомогою міксера з підставкою, використовуючи насадку-гачок, перемішуйте все впродовж 5 хвилин на середній швидкості. Тісто має бути насправді м’яким і відновлювати свою форму, якщо до нього злегка торкнутися. Сформуйте з тіста кулю, посипте її борошном і накрийте тканиною. Залиште на 40–60 хвилин у теплому місці. Воно має збільшитися принаймні вдвічі. Додайте в миску 380 г волоських горіхів, 40 г цукру та 20 г ванільного цукру та перемішайте все. У невелику каструлю налийте 150 мл рисового крему, потім додайте 100 мл рисового молока і 100 г веганського масла. Повільно доведіть до кипіння та насипте волоських горіхів. Щоб покращити смак, додайте 2 ст. л. рому та перемішайте ложкою до кремової текстури. Коли тісто підніметься, підготуйте велику поверхню для роботи. Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто по центрі та розкачуйте його у формі прямокутника. Акуратно розкачайте тісто у великий круглий корж. Корж має бути якнайтоншим. Стежте, щоб він не прилипав до столу.
Рівномірно розподіліть начинку по тісту та скручуйте потіцу, починаючи з довшої сторони в бік коротшої. Закручуйте корж акуратно та щільно. Обріжте нерівні кінці з обох боків.
Викладіть скручене тісто на злегка змащену форму для кексів з отвором посередині та залиште постояти 15 хвилин при кімнатній температурі. Розігрійте духову шафу до 180 °C. За допомогою шпажки кілька разів проткніть потіцу в кількох місцях і помістіть у духову шафу на нижній рівень. Випікайте 50–60 хвилин до золотистого кольору. Вийміть її з духової шафи та дайте повністю охолонути, перш ніж виймати з форми. Веганську потіцу можна посипати цукровою пудрою та подавати до столу.

Щасливі спогади з печі — вбудовані духові шафи — форма HomeMade
Кухня — це серце дому, а наші вбудовані духові шафи — серце кожної сучасної кухні. Завдяки фірмовій формі HomeMade і збільшеному об’єму (71 л) вони забезпечують ідеальне приготування будь-яких страв (і навіть кількох одночасно). Духові шафи мають низку інтуїтивно зрозумілих функцій, що спрощують приготування їжі, і дадуть вам змогу приємно проводити час на кухні з рідними, «випікаючи» щасливі спогади.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *