Торт з ягодами і сметанним кремом

Tort s yagodami

Вітання! Сьогодні у нас за планом простий, по-домашньому затишний тортик з ягодами і сметанним кремом. Приготувати його зможе кожен, головне випікати з любов’ю.

На пиріг 24 см знадобиться:

  • 4 яйця
  • 100 мл. рослинної олії
  • 200 мл. кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 300 г борошна
  • цедра лимона
  • 1 скл. замороженої чорниці
  • 1 скл. замороженої брусниці
  • 400 мл. жирної сметани
  • 5-6 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
    +
    шоколад і м’ята для подачі
  1. Все дуже просто: в комбайні або вручну збити яйця з цукром, влити олію і кефір, перемішати. Додати частинами просіяне з розпушувачем борошно і цедру лимона. Замісити тісто за консистенцією схоже на густу сметану.
  2. Ягоди без розморожування злегка присипати борошном і ввести в тісто. Тісто викласти в форму, простелену пергаментом,  і відправити в попередньо розігріту до 180 С духовку. Випікати хвилин 40-50 (готовність перевірити шпажкою). Остудити корж на решітці.
  3. У мисці за допомогою міксера збити сметану з цукровою пудрою і ваніллю до збільшення в об’ємі в 2 рази.
  4. Торт розрізати на 2 коржі. Перший корж добре змастити кремом, накрити другим коржем, промазати боки і верх. Прибрати торт в холодильник на пару годин.
  5. Готовий торт прикрасити стружкою білого шоколаду, м’ятою і ягодами за бажання.
    Смачного!

Пам’ятаєте, я вам все радив морозити сезонні  ягоди та фрукти 🙂  Ось, саме той випадок, коли наші запаси знадобляться для душевного чаювання в колі рідних.

Рекомендована техніка:

Кухонний комбайн Gorenje MMC 800 W

Вбудована духова шафа Gorenje BO637E21XG

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *