Рясний та щедрий врожай сливи надихає на пошук нових фруктових десертів. Цього літа, моїми фаворитами серед закритих фруктових пирогів стали коблери, які неперевершено смакують з кулькою морозива. Просто, швидко, соковито і різноманітно. Цілий простір для експериментів з начинкою та тістом. Особливу родзинку вносять різні пряні добавки. Сливи – одні з тих плодів, які з прянощами дружать. Простий коблер з додаванням кукурудзяної муки в тісто заграє яскравим смаком, якщо в начинку додати кориці, імбиру, мускатного горіху, запашного перцю. Аромати, які доносяться з духовки, просто зводять з розуму, повірте на слово. Обов’язково купіть морозива заздалегідь.
Складові:
- 500 г. слив
- 150 г. борошна
- 35 г. кукурудзяного борошна
- 100 г. цукру + 2 ст.л.
- 50 мл. молока
- 50 мл. сметани
- 50 г. вершкового масла
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/4 ч.л. меленого імбиру
- пучка мускатного горіха
- пучка запашного перцю
- Видалити кісточки зі слив і розрізати сливи на дольки. Дрібні можна просто на половинки, великі на 4-6 частин. Скласти сливи в форму, в якій будете готувати коблер. Мені особисто подобається робити його порційним, в невеликих сковорідках. Можна використовувати і керамічні, і скляні форми, порційні або одну велику. Зайвого посуду бруднити не потрібно, прямо в формі для випічки засипаємо сливи цукром, 100 грам. Найкраще взяти коричневий цукор, щоб додати карамельного смаку, але це не принципово. Всипати все прянощі і перемішати. Я зазвичай власноруч натираю мускатний горіх, він в рази духмяніший за мелений.
- Тісто для пирога можна швидко зробити за допомогою подрібнювача. Прямо в чашу просіяти два види борошна. Додати пучку солі і холодне вершкове масло. Подрібнити борошно з маслом в дрібну крихту. Додати в борошняну суміш сметану, молоко і знову все перемішати. Вийде в’язке тісто.
- Розподілити тісто у вигляді гірок поверх слив. Присипати тісто двома столовими ложками цукру і відправити пиріг в нагріту до 190 С духовку хвилин на 30. Тісто має добре піднятися і підрум’янитись. Дайте готовому коблеру трішки охолонути. Подавайте до столу просто так чи з морозивом.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |