Тарти з аґрусом

tart with a gooseberry. style rustic. selective focus

У стрімкий сезон аґрусу встигніть приготувати десерт або випічку саме з цією ароматною ягодою. Нові відтінки смаку вам точно гарантовані. Аґрус після теплової обробки набуває дуже цікавих ноток смаку та текстури, скоріш за все чимось нагадує ківі. Пару років тому я готувала простий листковий пиріг з кремом та аґрусом, і нам він тоді прийшовся до смаку. Цьогорічний рясний врожай жовто-зелених плодів нагадав мені про забутий рецепт і я вирішила повторити його, додавши декілька змін, а саме – приготувати десерт у зручних формах для міні-тартів. Вийшли симпатичні тістечка, по одному на порцію, з повітряними меренговими верхівками. Крем – мій улюблений – схожий на заварний, з жирної сметани або вершків, жовтками та крохмалем, простий у приготуванні й завжди безпрограшний. 

Складники

  • 500 гр. листкового без дріжджового тіста
  • 400 гр. аґрусу
  • 200 мл. вершків або жирної сметани
  • 4 шт. яєць
  • 150 гр. цукру
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 ст.л. лимонного соку

Приготування

1.Тісто розморозити і розкачати. Розкласти тісто по порційним формочкам, або в одну велику форму для тарта. Гарненько розправити тісто та притиснути до дна форми.

2.Аґрус проварити 5 хвилин в окропі.

3.Відокремити білки від жовтків. Поєднати до однорідної консистенції жовтки, сметану або вершки, кукурудзяний крохмаль, екстракт ванілі та 75 гр. цукру.

4.Розкласти аґрус по формочкам, залити сметанно-яєчним кремом. Випікати за температури 200 градусів 15 хвилин.

5.Білки збити в піну. Додати лимонний сік, всипати порціями решту 75 гр. цукру і збити до м’яких піків. Наповнити білками кондитерський мішок і висадити пухкі хмаринки білків на тарталетки. Повернути їх в духову шафу ще на 10 хвилин. Перед подачею остудити.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Духова шафа Gorenje BO5333RW 

Газова варильна поверхня Gorenje G6N50RW 

Міксер Gorenje M605W

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *