Базилікове морозиво з полуницями

gorenie-6_water

Не просто люблю, а справді обожнюю домашнє морозиво, яке в значній мірі смачніше магазинного, ну і корисніше до того ж, адже ви знаєте, які продукти використовуєте. Сьогодні у мене для вас сезонна втіха – неймовірно ароматне морозиво з базиліком і полуницею.

Для компанії з 4-х осіб

  • 3 яєчних жовтки
  • 150 г цукру
  • 500 мл. вершків 15-20%
  • 1 пучок базиліка
  • 1 склянка полуниці
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 1 великий апельсин

Готуємо:

  1. Закип’ятити вершки, зняти з вогню, додати 20 листочків базиліка і залишити настоюватися протягом 15 хвилин.
  2. Злегка збити яєчні жовтки з цукром. Влити проціджене молоко. Сотейник повернути на вогонь і помішуючи варити на повільному вогні до легкого загустіння. Зняти з вогню і остудити під плівкою. Додати 20-30 листочків базиліка і збити масу блендером. Поставити крем в морозильну камеру.
  3. Ягоди вимити, змішати з соком апельсина, ваніллю і цукровою пудрою. Збити ягоди в пюре за допомогою блендера. Охолодити.
  4. Морозиво щогодини перемішувати. Коли морозиво наполовину замерзне,  ввести полуничне пюре і обережно перемішати, щоб вийшов візерунок. Продовжити подальше заморожування. Готове морозиво подавати з рештою полуничного соку і мигдальними пластівцями.

Смачного!

Ягідне пюре можна заморозити в морозильній камері і використовувати його взимку в якості соусу і добавок в десерт, а також просто їсти, як ягідний сорбет.

Рекомендована техніка:

Морозильна скриня Gorenje FH331W

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *