Кекси з шовковицею

Mulberry cake with ice cream. Top view. selective focus

Солодкі кекси чудово доповнять не лише чаювання, ще їх смачно з’їсти теплими з кулькою морозива. З цим рецептом так точно. Зараз у розпалі сезон шовковиці, тож є привід проекспериментувати саме з нею. Ідеальним варіантом може стати ожина, відмінним -лохина, чорниця. Ягоди з кісточками краще не використовувати. Рецепт дуже вдалий – ніжні, в міру вологі кекси з контрастною хрусткою посипкою. Ну і сезонні ягоди звичайно дуже в тему. Подавати кекси до столу найкраще теплими з кулькою ванільного морозива. 

Складники

  • 350 гр. борошна
  • 170 гр. цукру
  • 125 гр. вершкового масла
  • 125 мл. молока
  • 2 шт. яєць
  • 2 склянки шовковиці (або інших ягід)
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/4 ч. л. солі
Приготування
1.Спочатку приготуємо хрустку посипку для майбутніх кексів. У чаші подрібнювача змішати 50 грам борошна, 3 ст. л. цукру і 25 грам нарізаного кубиками вершкового масла в дрібну крихту. Відправити посипку в морозилку.
2.Для тіста збити міксером яйця з цукром, ванільним екстрактом і сіллю до пишності та світлого кольору. Вершкове масло розтопити і змішати з молоком. Влити до яєчної маси і перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем в тісто. Вимішати до однорідної текстури.
3.Формочки для кексів змастити маслом та присипати борошном, або скористатись паперовими вкладками. Викласти тісто у формочки, заповнюючи їх на 1/3. На тісто покласти ягоди. Дістати з морозилки хрустку посипку і рівномірно розподілити її поверх ягід. Випікати кекси в розігрітій до 190 С духовій шафі близько 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою, вона має виходити з середини кексу сухою. Трохи остудити кекси в формочках і подати з морозивом.
Смачного!

 

Рекомендована техніка

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INI

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *