Вже протягом п’яти років, з того часу як з’явилася присадибна ділянка, кожного літа я готую страви не лише з власне молодих горошин, а й з тоненьких, ще пласких солодких стручків. Оскільки горошок дозріває нерівномірно, то маю можливість спробувати страви і з стручками і з горошинами одночасно, це дуже смачно і гармонійно. Ось як у цьому простому тарті. Яскраво-зелений і вітамінний, для мене він став квінтесенцію початку літа. Легка у приготуванні основа з тіста, сирно-йогуртова намазка, горошок в зернятах і молоденьких стручках і зелень.
Складові:
- 250 г домашнього сиру
- 2 ст. л. сметани
- 3 ст. л. йогурту
- 180 г борошна
- 200 г молодих стручків горошку
- 200 г зеленого горошку
- невеличкий пучок зеленої цибулі
- пару гілочок кінзи
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль, чорний перець
- 1 лимон
- 1 ст. л. кунжутного насіння
Готуємо:
- Розтерти 130 г сиру разом зі сметаною, сіллю і перцем. Поєднати з просіяним борошном і замісити тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і покласти на 1 годину в холодильник. Охолоджене тісто розкачати в коло діаметром 25 см. і викласти в форму для тарта. Наколоти тісто виделкою, зверху накрити вощеним папером і насипати сухі бобові або спеціальні камінці для випічки. Випікати основу у розігрітій до 180° С духовій шафі близько 10-ти хвилин. Видалити папір разом з вантажем і допекти основу до рум’яності.
- Стручки горошку і зерна бланшувати 10 хвилин у підсоленій воді, відкинути на друшляк. Нарізати зелену цибулю, кінзу і змішати з горошком.
- Сир, що залишився, розтерти з йогуртом і оливковою олією, сіллю і перцем. Намазати основу для тарта сирною начинкою, зверху викласти горошок з зеленню. Полити лимонним соком, посолити і поперчити, посипати насінням кунжуту і подавати до столу.
Смачного!
Спробуйте також:
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |