Кіш з зеленим горошком

vegetable tart with green peas

Напрочуд простий у приготуванні кіш з зеленим горошком чудово смакуватиме як з легким курячим бульйоном, так і келихом білого вина. Він просто неймовірний, по-літньому барвистий і свіжий. Обов’язково спробуйте приготувати.

Складові:

  • 200 г зеленого горошку
  • 125 г борошна
  • 3 яйця
  • 80 г вершкового масла
  • 90 г твердого сиру
  • 200 г сметани
  • 120 мл. молока
  • пучок зеленої цибульки
  • сіль, перець за смаком

Готуємо:

  1. Просіяти борошно, додати дрібку солі і висипати суміш у чашу кухонного комбайна. 65 г холодного вершкового масла порізати кубиками і додати в борошно. Сир натерти на дрібній тертці і третю частину всипати в комбайн. Подрібнити всі інгредієнти до стану крихти. Влити 2-3 ст. л. холодної води, щоб тісто зібралося в кулю. Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні і покласти в форму для випічки діаметром не менше 25-26 см. Понадколювати тісто виделкою і відправити на 30 хвилин у холодильник.
  2. Розігріти духову шафу до 170°С. Охолоджене тісто накрити вощеним папером і заповнити форму сухими бобовими, щоб тісто при запіканні не деформувалось. Поставити форму з тістом на 20 хвилин в духовку.
  3. Поки випікається основа, приготувати начинку: розтопити в сотейнику 15 г вершкового масла. Сюди ж покласти горошок і нарізану зелену цибулю. Тушкувати протягом 5-ти хвилин, помішуючи. Пюрувати суміш блендером.
  4. Яйця збити міксером разом зі сметаною, молоком і залишком натертого сиру (2 ст. л. сиру приберегти). Поєднати з гороховим пюре, виправити на сіль та перець, і ще раз збити до однорідності.
  5. На готову основу вилити начинку і зверху посипати сиром. Випікати кіш 20 хвилин при 170°С. Подавати теплим до столу.

Смачного!

Спробуйте також:

Тарт з домашнім сиром і молодим горошком

Рекомендована техніка:

Плита Gorenje EC55CLI1

Техніка для кухні Gorenje Chef’s Collection

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *