Тапенад з оливками, каперсами і мигдалем

tapenad

Тапенада – рецепт провансальської кухні, традиційно готується з подрібнених оливок, анчоусів і каперсів. До речі, “тапен”, на мові провансальців, і є каперси. Тапенад намащують на тости, подають як соус до свіжих овочів, а також фарширують ним птицю.

Готується тапенад дуже елементарно. Мінімум зусиль – і готовий перекус на столі.

Складові:

  • 200 г оливок
  • 50 г мигдалю
  • 50 г кедрових горіхів
  • 2/3 склянки оливкової олії
  • невеликий пучок петрушки
  • сік і цедра великого лимона
  • 50 г каперсів
  • 1 зубчик часнику

Приготування:

Всі інгредієнти скласти в чашу подрібнювача або глечик, яким комплектується блендер. Подрібнити до однорідної, майже гладкої текстури. Зберігати в холодильнику, наливши зверху оливкової олії, щоб запобігти утворенню скоринки. Подавати до столу з підсушеними шматочками багету, або як соус до пасти або заправку до салатів.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

 

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *