Тапенада – рецепт провансальської кухні, традиційно готується з подрібнених оливок, анчоусів і каперсів. До речі, “тапен”, на мові провансальців, і є каперси. Тапенад намащують на тости, подають як соус до свіжих овочів, а також фарширують ним птицю.
Готується тапенад дуже елементарно. Мінімум зусиль – і готовий перекус на столі.
Складові:
- 200 г оливок
- 50 г мигдалю
- 50 г кедрових горіхів
- 2/3 склянки оливкової олії
- невеликий пучок петрушки
- сік і цедра великого лимона
- 50 г каперсів
- 1 зубчик часнику
Приготування:
Всі інгредієнти скласти в чашу подрібнювача або глечик, яким комплектується блендер. Подрібнити до однорідної, майже гладкої текстури. Зберігати в холодильнику, наливши зверху оливкової олії, щоб запобігти утворенню скоринки. Подавати до столу з підсушеними шматочками багету, або як соус до пасти або заправку до салатів.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |