Грибний крем-суп з червоним вином

cream_soup

Ніжний і ароматний грибний суп, який всім добре знайомий, сьогодні у новому поєднанні – з сухим червоним вином.

На 2 порції 

  • 250 г печериць
  • 30 г сухих білих грибів
  • 2 картоплини
  • 1 цибуля порей або червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. чебрецю
  • 600 мл бульйону
  • 100 мл червоного сухого вина
  • зелень
  • сіль і перець
  • 100 мл жирних вершків
  • 3 ст. л. оливкової олії

Готуємо

  1. У сотейнику розігріти оливкову олію, додати подрібнену цибулю і обсмажити до м’якості. Зубчики часнику подрібнити і додати до цибулі. Обсмажувати пару хвилин.
  2. В той час нарізати гриби. Додати в сотейник гриби, перемішати, всипати прянощі (сіль, перець, чебрець, базилік за бажанням). Як гриби пустять сік, додати сухі гриби і тушкувати ще 4-5 хвилин на середньому вогні. Потім влити вино і випаровувати його з грибами близько 5-ти хвилин.
  3. Картоплю нарізати кубиками і додати до овочів, влити бульйон. Варити до готовності картоплі – 5-7 хвилин. Збити суп блендером до стану пюре, при необхідності додати окропу. Влити вершки, перемішати і залишити крем-суп настоюватись протягом 4-5 хвилин.
  4. Розлити суп по порційних тарілках, прикрасити зеленню, насінням та бальзамічним соусом за бажанням.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Газова варильна поверхня Gorenje G6SY2W

Блендер Gorenje HBX603HC

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *