Тальятеле з прошуто і помідорами чері є надзвичайно простим рецептом, а найголовніше легким та швидким у приготуванні. Соус для пасти готується протягом часу варіння локшини, 5 хв. Все, що необхідно зробити, це нарізати на шматочки помідори і прошуто. Хоча свіжа локшина і так завжди смачна, проте з цим соусом вона стане просто неперевершеною.
Складові:
- 500 г свіжої локшини Tagliatelle
- 100 – 150 г прошуто
- 200 г стиглих помідорів чері
- 100 мл білого сухого вина
- пів цибулини
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. нарізаної свіжої петрушки
- 50 г пармезану
- сіль і перець до смаку
Готуємо:
- Для пасти: поставити велику каструлю з водою на вогонь, щоб закипала.
- У той час почистити та дрібно нарізати цибулю. Помити помідори і розрізати їх навпіл, декілька залишити цілими для прикраси. Порізати тонкі скибки прошуто на смужки, а потім на кубики. Промити та подрібнити петрушку.
- Коли вода закипить підсолити і, помішуючи, відварити локшину. У той же час в глибокій сковорідці з оливковою олією швидко обсмажити цибулю протягом 1-2 хв., прошуто – 1хв. Потім додати вино і помідори та готувати на сильному вогні, помішуючи протягом декількох хвилин. Приправити сіллю та перцем.
- Злити макарони, помістити їх в сковорідку з соусом і швидко обсмажити. Посипати петрушкою та негайно подавати теплою до столу. Звісно, ця паста також не обходиться без пармезану.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Європейська кухня з Іриною Чорній
|
Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу – це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена! |