Цибуля порей запечена з чебрецем

Leek_with_thyme

Швидкий у приготуванні, легкий та смачний гарнір до м’яса або просто до яєчні. Унікальність цибулі порей полягає в тому, що під час її зберігання кількість вітаміну С, який дуже нестійкий у зовнішньому середовищі, не тільки не зменшується, а навпаки збільшується у півтора, два рази. Ось тому, споживаючи цю рослину взимку та навесні, ми допомагаємо організму боротися з авітамінозом та підвищуємо його стійкість до інфекційних захворювань.

Leek_thyme

  • 5 стеблин цибулі порей
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1-2 ст. л. оцту із червоного вина чи з яблук
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілки чебрецю
  • 1 ст. л. солі

 

Готуємо:

  1. Велику каструлю з водою поставити на вогонь, додати солі і довести до кипіння. Обрізати корінці та зелену частину цибулі порею. Якщо біла частина порею достатньо велика, її можна розрізати на дві частини – так зручніше подавати до столу.
  2. Стебла добре промити під проточною водою та відварити у кип’ятку протягом 5 хв.
  3. Тим часом нагріти духовку до 200-220 С. Зубчики часнику почистити та подрібнити.
  4. Відварену цибулю вийняти і викласти у вогнетривку посудину для запікання. Полити оливковою олією, скропити оцтом, посипати посіченим часником та подробленим чебрецем. Запікати до рум’яності.

Смачного!

Рекомендована техніка:

bo637inb

Вбудована духова шафа Gorenje BO637INB

Варильна поверхня Gorenje GW6NINB

Європейська кухня з Іриною Чорній

 

European_kichen

 

 

 

 

Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу –  це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *