Швидкий у приготуванні, легкий та смачний гарнір до м’яса або просто до яєчні. Унікальність цибулі порей полягає в тому, що під час її зберігання кількість вітаміну С, який дуже нестійкий у зовнішньому середовищі, не тільки не зменшується, а навпаки збільшується у півтора, два рази. Ось тому, споживаючи цю рослину взимку та навесні, ми допомагаємо організму боротися з авітамінозом та підвищуємо його стійкість до інфекційних захворювань.
- 5 стеблин цибулі порей
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1-2 ст. л. оцту із червоного вина чи з яблук
- 2 зубчики часнику
- 2 гілки чебрецю
- 1 ст. л. солі
Готуємо:
- Велику каструлю з водою поставити на вогонь, додати солі і довести до кипіння. Обрізати корінці та зелену частину цибулі порею. Якщо біла частина порею достатньо велика, її можна розрізати на дві частини – так зручніше подавати до столу.
- Стебла добре промити під проточною водою та відварити у кип’ятку протягом 5 хв.
- Тим часом нагріти духовку до 200-220 С. Зубчики часнику почистити та подрібнити.
- Відварену цибулю вийняти і викласти у вогнетривку посудину для запікання. Полити оливковою олією, скропити оцтом, посипати посіченим часником та подробленим чебрецем. Запікати до рум’яності.
Смачного!
Рекомендована техніка:
|
|
Європейська кухня з Іриною Чорній
|
Для шеф-кухаря Ірини Чорній кухня різних країн світу – це свого роду путівник, через який можна пізнати інші культури, традиції та “посмакувати” ними. ЇЇ кулінарний блог “Європейська Кухня” – це запрошення до спільної подорожі Європою. У ньому Ви знайдете не лише рецепти, але й кулінарні історії, легенди та секрети кухні різних країн Європи. Це також запрошення відкривати для себе нові смаки, готувати, творити, фантазувати і відчувати радість від того, що приготована Вами страва просто неперевершена! |