М’ясо запеченого судака ніжне та соковите, кісточок мінімум. Поєднується з багатьма гарнірами: можна страви майже всіх кухонь світу з ним готувати, всюди він звучить по- новому і цікаво. Я стала заміняти в рецептах тріску судаком і виходить нітрохи не гірше. Наприклад, ось такий італійський варіант: рибне філе в “обгортці” з прошуто запікається на деку з гілочками чебрецю і помідорами чері. Гарніром служить біла відварена квасоля. Зовсім небуденно і смачно.
Складники
- 600 г філе судака ( або іншої білої риби)
- 200 г білої квасолі
- 300 г помідорів чері
- 100 г прошуто ( або бекону)
- 3-4 ст.л. олії
- невеликий пучок чебрецю
- сіль, чорний перець
- 2 зубки часнику
Приготування
- Напередодні замочити квасолю на кілька годин. Змінити воду, додати до квасолі неочищений часник, пару гілочок чебрецю і зварити квасолю до готовності. Відкинути квасолю на друшляк, чебрець і часник вийняти.
- Розрізати рибу на порційні шматки. Посолити і поперчити, на кожен шматок покласти по гілочці чебрецю, обернути скибочками прошуто. Викласти рибу на деко, поруч покласти помідори чері і гілочки чебрецю. Посолити та поперчити помідори, полити разом з рибою 2 ст.л. оливкової олії. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі близько 20 хвилин.
- Змішати запечені помідорки чері з квасолею, полити олією, приправити сіллю та перцем і подати до риби.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |