Ростбіф любите? Я обожнюю, особливо такий, щоб рожевий зсередини та соковитий. Цього разу вирішила поєднати його у теплому салаті з помідорами, зеленню, молодою картоплею. Вийшла повноцінна страва, навіть хліб в цьому салаті є! Смакує салат чудово, а колір просто зачаровує.
Складники
- 700 г телячої вирізки
- 500 г невеличких молодих картоплин
- 3 жмені салатного міксу
- 1 червона цибулина
- 3 скибки чіабатти
- 3 зубчики часнику
- 5 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. винного оцту
- 1 ч.л. чорного перця горошком
- сіль за смаком
- 1 ч.л. свіжого орегано
Приготування
- Часник потовкти у ступці з 1/2 ч.л. солі і чорним перцем. Влити оливкову олію. Чіабатту нарізати великими кубиками і викласти на деко. Полити 1 ст.л. часникового соусу і перемішати. Підсушити хлібні шматочки в нагрітій до 190 градусів духовій шафі близько 8-10 хвилин. Один раз перевернути, кубики повинні стати золотистими.
- Орегано дрібно нарізати. У часниковий соус додати оцет, орегано і все перемішати. Вирізку змастити 1 ст. л. соусу. На розігрітій пательні обсмажити вирізку з усіх боків на середньому вогні, м’ясо повинно добре підрум’янитися. Вогонь зменшити і смажити м’ясо ще близько 20 хвилин, перевертаючи. Готовий ростбіф загорнути у фольгу і залишити повільно охолоджуватись.
- Ростбіф нарізати крупними шматочками. Сік, що виділився за час охолодження м’яса, змішати з часниковим соусом.
- Нарізати помідори. Цибулю очистити і нарізати сегментами. На велику тарілку викласти салатний мікс (велике листя порвати руками), помідори, ростбіф, цибулю, хлібні грінки і полити все соусом. Відразу подавати до столу.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |