Сирний десерт з чорницею

cottage_cheese_dessert

Сьогодні у нас неймовірно смачний і легкий у виконанні десерт, який чудово підійде для сімейного сніданку. На все про все – 10 хвилин.

На 2-3 порції:

Банановий крем

  • 1 стиглий банан
  • 2 ст. л. цукру
  • 10 листочків м’яти

Чорничний крем

  • 2/3 скл. чорниці
  • 2/3 скл. кисломолочного сиру
  • 1/3 ч. л.  ванільного екстракту
  • 1 ст. л. жирних вершків
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 3-4 ст. л.  граноли
  • 2 ст. л. чорниці
  • листя м’яти

Готуємо:

В одній мисці змішуємо за допомогою блендера інгредієнти для бананового крему. В іншій мисці змішуємо інгредієнти для чорничного крему. На дно креманок насипаємо по ложці граноли, зверху розподіляємо ложку бананового крему, а далі шар чорничного. Повторюємо ще раз послідовність дій. Охолоджуємо десерт в холодильнику і подаємо до столу!

Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje HBX 604 QB

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food.

 

2 responses

  1. Добрий день! Зайшла вибрати рецепт для флешмобу “сніданку бути”! і у двох назвах рецептів та їхньому описі зустріла слово “творог”. Це не українське слово. Українською звучить “сир”. Ви ж пишете “сирники”, а не “творожники”, але чомусь “творожний десерт” і ” творожне суфле”. Якщо ви переживаєте, що , раптом, читачі можуть поплутати “сир” з “твердим сиром”, то пишіть “кисломолочний сир”, але аж ніяк не “творог”. Дякую.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *