Стручкова квасоля по-китайськи

Fried green beans on Chinese. selective focus

Цього року, навесні, до звичного вже зеленого і жовтого сорту стручкової квасолі, я досіяла ще й фіолетового. А зараз саме час збирати плоди. З-поміж усіх трьох висаджених сортів, фіолетова квасоля вирізнилась довжелезними стручками, такими соковитими і ніжними, які при термообробці змінюють свій колір на зелений. Пропоную Вам приготувати квасолю за одним, дуже привабливим, китайським рецептом. Стручки квасолі обсмажуються одразу на сковорідці, без попереднього бланшування. При цьому вони зберігають приємну пружну текстуру, не м’яку. У поєднанні з фаршем, соєвим соусом, імбиром та часником, ця страва набуває досконалого смаку. Невибагливий у приготуванні, але однозначно смачний та ситний наїдок.

Складові:

  • 600 г. молодої стручкової квасолі
  • 300 г. фаршу зі свинини
  • 2 зубчики часнику
  • смужка свіжого імбиру
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • соєвий соус за смаком

Приготування

  1. Квасолю вимити й обсушити. Відрізати хвостики і нарізати стручки на шматочки. У великій пательні або сковорідці-вок нагріти масло. Коли добре розігріється, покласти стручки квасолі. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 7-10 хвилин. Готова квасоля повинна легко проколюватися ножем.
  2. Вийняти квасолю шумівкою. У пательню відправити фарш, і обсмажити його, постійно помішуючи та розбиваючи грудки, протягом 5-ти хвилин. Додати натертий імбир, часник, 3 ст.л. соєвого соусу і перемішати. Повернути в пательню квасолю, прогріти все разом пару хвилин. Приправити до смаку соєвим соусом і одразу ж подавати до столу. Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована газова поверхня Gorenje G6N50RW

Сковорідка ВОК Gorenje CW28WCP

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *