Для всіх тих, хто як і я розділяє думку, що краще влітку з’їсти якомога більше ягід та фруктів, а не витрачати час на їх консервування, для кого винятком може стати лише абрикосовий джем, цей простий рецепт присвячується 🙂 Чому саме абрикоси, запитаєте Ви? Для мене це смак літа в кожному, підрум’яненому сонечком, соковитому плоді. Саме цього смаку взимку не знайти… В заморозці абрикоси втрачають свій аромат, а от при швидкій термічній обробці зберігають насичений смак літа. І колір залишається таким теплим, живим і солодким.
Для 4-5 слоїчок по 350-400 мл. знадобиться:
- 2 кг. щільних абрикос (не переспілих)
- 1,6 кг. цукру
- сік 2х лимонів
- палички кориці (за бажання)
- вершкове масло для змащення дна каструлі
- Знайдіть придатну для приготування джему каструлю, краще з нержавіючої сталі. Дно каструлі змастіть вершковим маслом.
- Підготуйте абрикоси: промите їх та просушіть. Розділіть на половинки, вийміть кісточки.
- У каструлю починайте викладати шарами половинки абрикос. Кожен новий шар пересипайте цукром так, щоб покрити абрикоси, та збризкуйте лимонним соком. Залиште заготовку для майбутнього джему на ніч.
- Ось і прийшов час швиденько проварити варення. Зверніть увагу на те, що рідина має лише покривати останній шар абрикос. Якщо за ніч фрукти виділили більше соку, надлишок краще злити.
- Підготуйте слоїки для джему. Найшвидше стерилізувати ємкості у духовій шафі при температурі 100 С. протягом 20-30 хвилин.
- Варення доведіть до кипіння та проваріть близько 15-20 хвилин.
- Наповніть слоїки гарячим джемом, за бажання додайте палочку кориці в кожну з них. Щільно закрийте слоїки кришками. Дайте час охолонути та зберігайте в холодильнику.
Рекомендована техніка: