So Песто

DSC_0172

Цей соус для тих, хто відчує неповторний аромат базиліку навіть на відстані 🙂 Для тих, хто закоханий у смак зеленої пряності. Без соусу песто італійська кухня точно втратила б частинку свого шарму. На щастя такого не сталось і італійці продовжують додавати песто до піци, пасти, салату, і навіть, супу. Саме тому, слоїчок з ароматним домашнім песто зовсім не буде зайвим на поличці вашого холодильника.

Складники

вихід – 150-200 мл.

  • 3 скл. свіжого базиліка (листочків)
  • 1/3 скл. + 2 ст.л. оливкової олії холодного віджиму
  • 1/3 скл. кедрових горішків
  • 1/2 скл. натертого пармезану Grana Padano
  • 2-3 зубка часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготування

  1. Листочки базиліка промити та висушити паперовим рушником.
  2. У чашу подрібнювача покласти базилік, кедрові горішки, натертий пармезан, часник. Влити олію, окрім 2 ст.л. Сіль, перець додати за бажання. За налаштування помірної швидкості подрібнити інгредієнти. Додати олію, що залишилася. Силіконовою лопаткою очистити стінки подрібнювача. На високій швидкості емульсувати соус.
  3. Перекласти песто у слоїчок та зберігати у холодильнику.

pesto

Рекомендована техніка:

Блендерний набір Gorenje HBX884QE

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *