Приготування у вакуумі (су-від) — це французька техніка приготування, коли їжу запаковують у вакуумний пакет і готують при низькій температурі.
У результаті виходить соковита й ніжна страва з яскравим смаком, яка залишається багатою на поживні речовини.
Інгредієнти
- 150 г філе лосося
- 2 ст. ложки оливкової олії
- Дрібка солі
- Дрібка перцю
Змастіть філе олією та приправте його.
Покладіть усі інгредієнти у вакуумний пакет, який підходить для приготування у вакуумі.
Запечатайте вакуумний пакет і помістіть його в духовку.
Готуйте на пару при температурі 55–65 °C протягом 40–30 хвилин залежно від температури.
Якщо готувати на пару при 55 °C, це займе 40 хвилин, а якщо при 65 °C — 30 хвилин.
Коли приготування на пару завершиться, вийміть філе з пакета.
Обсушіть його з обох сторін.
Попередньо розігрійте сковороду до високої температури.
Рухайте філе на сковороді приблизно 1–2 хвилини на кожній стороні.
Порада.
Для ще більшого аромату перед приготуванням замаринуйте філе й помістіть у холодильник на термін до 24 годин.