Сьогодні справжнє свято на вулицях пастоманів, адже готуємо смачний, а ще простий і по-справжньому літній соус до пасти.
На 3-4 порції:
- паста
- 1 морквина
- 1 стебло селери
- 1 кабачок/цукіні
- 1 цибулина
- 1 зубок часнику
- 300 мл. вершків 15-20%
- 120 г. моцарели або іншого твердого сиру
- цедра 1 лимона
- сік 1/2 лимона
- сіль і перець за смаком
- 2 ст.л. оливкової олії + для подачі
- щіпка базиліку/чебрецю
- тертий пармезан для подачі
Готуємо:
- У комбайні або вручну подрібнити овочі. Розігріти оливкову олію у сотейнику, додати овочі і готувати їх хвилин 7, періодично помішуючи. Влити в сотейник вершки, додати базилік, сіль і перець. Продовжувати готувати на невеликому вогні ще хвилин 5-7.
- Пасту відварити до стану al dente, що свідчить про ступінь готовності пасти, коли зберігається відчутна внутрішня пружність текстури.
- У сотейник всипати подрібнений сир і перемішати до розчинення сиру в соусі. Подрібнити соус за допомогою блендерної насадки, але не до однорідності.
- Пасту змішати з соусом, додати цедру і сік лимона. Перемішати до об’єднання інгредієнтів.
- Подавати до столу, присипавши натертим пармезаном.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Едуард Насиров
|
На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів. Автор кулінарного блогу Happy food |