Шоколадний клафуті зі сливою

plum_cake

Вітання! Сьогодні у нас випічка – затишна, домашня і звичайно сезонна. Пропоную порадувати друзів. котрі життя свого не уявляють без шоколаду, і приготувати варіацію на тему клафуті, простого французького десерту.

Нам знадобиться:

  • 200-300 г. слив
  • 100 г. шоколаду
  • 150 г. борошна
  • 150 г. цукру
  • 1/3 ч. л. розпушувача
  • 4 яйця
  • цедра апельсина
  • 150 мл. вершків середньої жирності

Готуємо:

  1. Сливи розрізати навпіл, кісточки видалити. Шоколад подрібнити в блендері. Половину шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. У велику миску просіяти борошно з розпушувачем.
  3. В окремому посуді збити яйця з цукром доки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі. Ввести вершки. Акуратно поєднати вершкову суміш з борошном. Розмішати до однорідності.
  4. Влити в тісто розтоплений шоколад і вмішати подрібнений. Добре перемішати.
  5. Розігріти духову шафу до 180С. Форму змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити тісто і розподілити по поверхні сливи. Випікати пиріг 30-40 хвилин.
  6. Остудити пиріг і подавати до столу, присипавши цукровою пудрою за бажанням. Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендер Gorenje HBX 604 QB

Едуард Насиров

 

Eduard-Nasyrov-Insta-6

 

 

 

 

На маленькій затишній кухні Едуард кожного дня створює розмаїття вегетаріанських страв, завжди з посмішкою на вустах. Справжній невтомний ентузіаст  у приготуванні: за необхідності ладен працювати день і ніч, щоб зранку надихати читачів готувати улюблені рецепти вдома. До того ж суто чоловіча жага експериментів знаходить своє відображення у рецептах з нестандартним поєднанням звичних інгредієнтів та прянощів.   Автор кулінарного блогу Happy food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *