Шоколадний торт

meringuecake with chocolate mousse and berries. selective focus

Цей десерт поєднує в собі легкі й невагомі меренгові коржі, насичений шоколадним смаком крем-мус і приємну ягідну кислинку. Звучить божественно, правда? Зникає торт за лічені хвилини, адже за відсутності борошна десерт залишається достатньо легким.

Складові:

  • 4 яйця
  • 2 яєчні білки
  • 90 г цукру
  • 140 г цукрової пудри
  • 90 г вершкового масла
  • 130 г чорного шоколаду
  • 200 г малини
  • 100 г лохини
  • 20 г порошку какао

Готуємо:

  1. Збий 3 яєчні білки до м’яких піків. Порціями додай цукор, продовжуючи збивати до утворення твердих піків.
  2. Просій какао порошок разом 90 г цукрової пудри і додай до збитих білків. Перемішай.
  3. Намалюй на пекарському папері два кола з діаметром приблизно 15 см. Наповни кондитерський мішечок тістом. У вигляді спіралі виклади тісто по колу. Окремо сформуй ще 6-8 маленьких тістечок-безе.
  4. Духовку нагрій до 150 С. Підсушуй безе близько півтори години.
  5. Приготуй крем-мус. У жароміцну посудину поклади нарізане кубиками вершкове масло зі шматочками шоколаду. У мікрохвильовці при потужності 600 Вт. протягом 2 хв. або на водяній бані розтопи підготовлену суміш. Перемішай до однорідності, має вийти гладка маса. Як тільки шоколад охолоне, додай  яєчні жовтки і збий у пишну масу.
  6. Окремо збий 3 яєчні білки з 50 грамами цукрової пудри до м’яких піків. Лопаткою акуратно підмішай білкову масу до шоколадної. Готовий крем-мус постав у холодильник.
  7. Коли всі складові десерту готові, залишається оформити торт. Крем-мус переклади до кондитерського мішечку з насадкою. Перемащуй меренгові коржі шоколадним мусом і прикрашай торт ягодами та маленькими розетками безе.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Блендерний набір Gorenje HBX603HC

Вбудована духова шафа Gorenje BO75SY2B-1

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *