Цей десерт поєднує в собі легкі й невагомі меренгові коржі, насичений шоколадним смаком крем-мус і приємну ягідну кислинку. Звучить божественно, правда? Зникає торт за лічені хвилини, адже за відсутності борошна десерт залишається достатньо легким.
Складові:
- 4 яйця
- 2 яєчні білки
- 90 г цукру
- 140 г цукрової пудри
- 90 г вершкового масла
- 130 г чорного шоколаду
- 200 г малини
- 100 г лохини
- 20 г порошку какао
Готуємо:
- Збий 3 яєчні білки до м’яких піків. Порціями додай цукор, продовжуючи збивати до утворення твердих піків.
- Просій какао порошок разом 90 г цукрової пудри і додай до збитих білків. Перемішай.
- Намалюй на пекарському папері два кола з діаметром приблизно 15 см. Наповни кондитерський мішечок тістом. У вигляді спіралі виклади тісто по колу. Окремо сформуй ще 6-8 маленьких тістечок-безе.
- Духовку нагрій до 150 С. Підсушуй безе близько півтори години.
- Приготуй крем-мус. У жароміцну посудину поклади нарізане кубиками вершкове масло зі шматочками шоколаду. У мікрохвильовці при потужності 600 Вт. протягом 2 хв. або на водяній бані розтопи підготовлену суміш. Перемішай до однорідності, має вийти гладка маса. Як тільки шоколад охолоне, додай яєчні жовтки і збий у пишну масу.
- Окремо збий 3 яєчні білки з 50 грамами цукрової пудри до м’яких піків. Лопаткою акуратно підмішай білкову масу до шоколадної. Готовий крем-мус постав у холодильник.
- Коли всі складові десерту готові, залишається оформити торт. Крем-мус переклади до кондитерського мішечку з насадкою. Перемащуй меренгові коржі шоколадним мусом і прикрашай торт ягодами та маленькими розетками безе.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |