Мандариновий джем

jam

Новорічні свята просто неможливо уявити без яскравих і ароматних мандарин. Взимку вони є в кожному будинку і їх кількість, зазвичай, вимірюється не штуками, а цілими кілограмами. Слоїк цього ароматного джему стане чудовим подарунком до прийдешніх зимових святкувань.

Складові:

  • 1 кг. мандарин
  • 1 склянка цукру (225г)
  • 1 стручок ванілі
  • сік 2х лимонів

Готуємо:

  1. Мандарини очисть від шкірки, розріж завширшки і вийми кісточки, якщо такі є. Збий блендером до стану пюре.
  2. Перелий пюре в сотейник, всип цукор, вичави лимонний сік.
  3. Стручок ванілі розріж уздовж. Вийми насіння та додай до пюре.
  4. Постав сотейник на вогонь. Доведи пюре до кипіння, зменш вогонь і продовжуй варити джем близько 30-40 хвилин.
  5. Перед тим як перелити джем по слоїкам, дай йому час охолонути при кімнатній температурі. Зберігай в холодильнику до 10 днів, хоча він там рідко затримується на такий довгий час 🙂

Смачного!

Рекомендована техніка:

Індукційна поверхня Gorenje IT614SC

Блендер Gorenje HBX603HC

Анна Мітякіна

 

Anna-Mitialina

 

З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *