Пиріг-перевертиш з малиною

upside down  raspberry cake

Перевернуті пироги я особисто люблю за їх соковитість та простоту приготування. Багато різних варіантів таких пирогів я вже встигла спробувати цього літа. Один з найсмачніших й найпростіших та в міру затратних – перевернутий бісквіт з малиною. Подушка з ягід не дає бісквіту засушитись, текстура залишається ніжною. До того ж, цей пиріг підходить для випічки у мультиварці.

Складники

  • 350 г. малини
  • 4 шт. яєць
  • 125 г. борошна
  • 200 г. цукру
  • 125 г. вершкового масла
  • 1 лимон
  • 1 пакетик розпушувача
  • пучка солі
  1. В чаші мультиварки розтопіть вершкове масло. Таким чином ми і масло для тіста розтопимо, і форму змажемо. Дайте маслу трохи охолонути. З лимона стираємо цедру і видавлюємо сік. Яйца розділяємо на білки і жовтки. Збиваємо жовтки з 160 г. цукру, лимонним соком і цедрою до світлої, пишної маси. Просіваємо на тісто борошно з розпушувачем і акуратно, від низу до верху, змішуємо лопаткою. Вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Білки теж збиваємо до м’яких піків і акуратно вмішуємо в тісто.
  2. Чашу мультиварки присипаємо цукром і викладаємо малину. Рівномірно присипаємо 30 г. цукру і покриваємо тістом. Печемо пиріг 40 хвилин в режимі «Випічка». Готовий пиріг акуратно перевертаємо на тарілку. Якщо випікаєте в духовці – розігрійте до 180 С та готуйте близько 30 хвилин. Форму обирайте невелику за розміром – діаметром 20-22 см. СМАЧНОГО!

Рекомендована техніка:

Мультиварка Gorenje MCE4W

Міксер Gorenje M605W

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *