Перевернуті пироги я особисто люблю за їх соковитість та простоту приготування. Багато різних варіантів таких пирогів я вже встигла спробувати цього літа. Один з найсмачніших й найпростіших та в міру затратних – перевернутий бісквіт з малиною. Подушка з ягід не дає бісквіту засушитись, текстура залишається ніжною. До того ж, цей пиріг підходить для випічки у мультиварці.
Складники
- 350 г. малини
- 4 шт. яєць
- 125 г. борошна
- 200 г. цукру
- 125 г. вершкового масла
- 1 лимон
- 1 пакетик розпушувача
- пучка солі
- В чаші мультиварки розтопіть вершкове масло. Таким чином ми і масло для тіста розтопимо, і форму змажемо. Дайте маслу трохи охолонути. З лимона стираємо цедру і видавлюємо сік. Яйца розділяємо на білки і жовтки. Збиваємо жовтки з 160 г. цукру, лимонним соком і цедрою до світлої, пишної маси. Просіваємо на тісто борошно з розпушувачем і акуратно, від низу до верху, змішуємо лопаткою. Вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Білки теж збиваємо до м’яких піків і акуратно вмішуємо в тісто.
- Чашу мультиварки присипаємо цукром і викладаємо малину. Рівномірно присипаємо 30 г. цукру і покриваємо тістом. Печемо пиріг 40 хвилин в режимі «Випічка». Готовий пиріг акуратно перевертаємо на тарілку. Якщо випікаєте в духовці – розігрійте до 180 С та готуйте близько 30 хвилин. Форму обирайте невелику за розміром – діаметром 20-22 см. СМАЧНОГО!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |