Цей пиріг поєднує в собі справжній вітамінний комплекс зелені – молодих листочків шпинату, щавлю, петрушки. У ньому стільки смаків і відтінків, що навіть словами описати складно, краще приготувати. Відкривайте сезон пікніків і беріть пиріг з собою!
Складові:
- 500 г готового листкового тіста
- 350-400 г кисломолочного сиру
- 150 г листя щавлю
- 150 г листя шпинату
- 100 г твердого сиру
- 3 великих яйця
- 2 цибулини
- 100 г. оливок без кісточок
- 1 горстка м’яти
- 1 горстка петрушки
- 20 г вершкового масла ( приблизно 1 ст. л.)
- дрібка мускатного горіха
- перець і сіль за смаком
Готуємо:
- Перш за все необхідно підготувати всі інгредієнти. Щавель і шпинат ретельно промити і висушити на рушнику. Цибулю почистити і нарізати на маленькі кубики. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Подрібнити оливки. Кисломолочний сир перебити блендером в однорідну гладку масу. Дрібно нарізати решту зелені.
- Щавель разом зі шпинатом пасерувати на сухій сковороді 2-3 хвилини, поки не з’явиться сік. Зняти з вогню.
- У розігрітій пательні на вершковому маслі пасерувати цибулю, додавши дрібку мускатного горіха, до золотистого кольору.
- Поєднати всі інгредієнти для начинки і гарно перемішати – сир, злегка збиті яйця, шпинат, щавель, петрушку, м’яту, натертий сир і оливки. Додати сіль і перець.
- Тісто злегка розкачати і перекласти у форму. Змастити оливковою олією і викласти начинку. Випікати 35 хвилин у розігрітій до 180°С духовій шафі. До столу можна подати як теплим, так і холодним.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Вбудована духова шафа Gorenje BO637E30XG |
Блендерний набір Gorenje HBX603HC |
Анна Мітякіна
|
З кулінарним світом Аню поєднала професійна фуд-фотографія, адже перше знайомство з розмаїттям кулінарних шедеврів відбулося саме через об’єктив. Цього для Ані виявилось замало: хотілось не тільки фотографувати, а й самій готувати. Сьогодні наша фото-фуд чарівниця проводить дитячі майстер-класи з випічки, приймає участь в кулінарних фестивалях і мріє стати шеф-кухарем. Автор кулінарної сторінки Mitiakina.com. На теренах інтернету Аню знають під псевдонімом “Фото-фуд кудесниця”. |