Чорничний пиріг

chornichniy pirIg

Порція тіста для цього пирога тоненьким шаром покриває все деко. Це не так вже й багато, коли скибочки смаколиків будуть зникати один за одним. На смак пиріг солодкий і ніжний з хрусткою посипкою аромату кориці. Вся наступна смакота у щедрому чорничному наповненні. Чудовий літній пиріг. Смачно з’їсти хоч з молоком, хоч з чаєм 🙂

Складники

  • 125 г. вершкового масла
  • 300 г. борошна
  • 1 яйце
  • 125 мл. молока
  • 400 г. чорниці
  • 250 г. цукру
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 2 ч.л. ванільного екстракту
  • 1/2 ч.л.кориці
  • пучка мускатного горіха
  1. Спершу приготуємо крихту для посипки, яку швидко й просто зробити за допомогою блендера. З’єднати у чаші подрібнювача половину масла, 6 ст.л. борошна, корицю і мускатний горіх, 100 г. цукру. Подрібнюємо в крихту. Прибираємо в холодильник.
  2. Тісто: розм’якле масло збити міксером разом з залишком цукру. Збивати доки маса стане світлою. Додати яйце,  ванільний екстракт і продовжити збивання. Борошно просіяти з розпушувачем і поперемінно з молоком додати в масляний крем. Добре перемішати і додати чорницю.
  3. Деко простелити пергаментом. Рівномірно розподілити тісто по всій довжині дека. Зверху посипати крихтами. Випікати близько 45-50 хвилин при температурі 170 С. Готовность перевірити дерев’яною шпажкою, яка має виходити з середини пирога сухою.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована духова шафа Gorenje BO5333RW

Блендер Gorenje HBX604QB

 

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *