Пиріг з помідорами-чері та травами

tart with cherry tomatoes and herbs. selective focus

Незважаючи на те, що пиріг виглядає ефектно та яскраво, його напрочуд легко приготувати. Вам знадобиться лише упаковка замороженого листкового тіста, кіло солодких помідорів-чері або дрібних помідорів-сливок, пучок ароматних трав. Решта справи –  за хорошою духовою шафою. Готовий пиріг можна взяти з собою на пікнік або подати до столу, як варіант легкої вечері з келихом сухого вина.    

Складники

  • 500 г. листкового тіста
  • 400 г. помідорів-чері
  • 4 гілочки орегано
  • 5 стеблин петрушки
  • пучок зеленої цибулі
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • сіль, чорний перець

Приготування

1.Тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Викласти пласт тіста на деко, застелене пергаментом. Відступивши на 1 см. по контуру намалювати ножем прямокутник на тісті, таким чином позначити бортики. Застелити внутрішній прямокутник пергаментом і поставити на нього важкий предмет. Запекти корж в духовці при температурі 200 С протягом 10 хвилин. Прибрати вантаж з пергаментом та запікати ще 7 хвилин. 

2.Дрібно накраяти всю зелень. Помідори чері викласти в форму для запікання. Полити оливковою олією, додати орегано, сіль, перець і перемішати. Запікати одночасно з коржом приблизно 15 хвилин.

3.До помідорів додати решту зелені і викласти начинку на корж. Випікати пиріг ще 10 хвилин.

Смачного!

Рекомендована техніка:

Вбудована незалежна духовка Gorenje BO5333RW

Зоряна Івченко

 

Зоряна Івченко

 

Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *