Незважаючи на те, що пиріг виглядає ефектно та яскраво, його напрочуд легко приготувати. Вам знадобиться лише упаковка замороженого листкового тіста, кіло солодких помідорів-чері або дрібних помідорів-сливок, пучок ароматних трав. Решта справи – за хорошою духовою шафою. Готовий пиріг можна взяти з собою на пікнік або подати до столу, як варіант легкої вечері з келихом сухого вина.
Складники
- 500 г. листкового тіста
- 400 г. помідорів-чері
- 4 гілочки орегано
- 5 стеблин петрушки
- пучок зеленої цибулі
- 3 ст.л. оливкової олії
- сіль, чорний перець
Приготування
1.Тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Викласти пласт тіста на деко, застелене пергаментом. Відступивши на 1 см. по контуру намалювати ножем прямокутник на тісті, таким чином позначити бортики. Застелити внутрішній прямокутник пергаментом і поставити на нього важкий предмет. Запекти корж в духовці при температурі 200 С протягом 10 хвилин. Прибрати вантаж з пергаментом та запікати ще 7 хвилин.
2.Дрібно накраяти всю зелень. Помідори чері викласти в форму для запікання. Полити оливковою олією, додати орегано, сіль, перець і перемішати. Запікати одночасно з коржом приблизно 15 хвилин.
3.До помідорів додати решту зелені і викласти начинку на корж. Випікати пиріг ще 10 хвилин.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |