Кремова паста з сочевиці з ненав’язливим ароматом часнику та паприки, з використанням доступних складників, завдяки чому кожен зможе приготувати її вдома. Така паста просто незамінна у раціоні вегетаріанців та під час посту, повноцінне джерело рослинного білка, але на відміну від гороху чи нуту сочевиця менш калорійна і легше засвоюється.
Хоч смак сочевиці не є надто виразним, кількох зубочків часнику, лимонний сік і дрібка паприки достатньо для того щоб надати їй “характеру”. На відміну від хумусу, для приготування пасти з сочевиці не знадобиться тахіні (соус з сезаму), знаю що через це багато з Вас так і не наважилися на її приготування.
До такої пасти найкращою буде червона сочевиця, котра швидко розварюється і через те також прекрасно підходить для кремових супів.
Пасту можна подати з улюбленими крекерами, хлібцями, грінками, домашніми чіпсами з лавашу або запеченими коренеплодами.
Складові
на 6-8 порцій:
*приготування: близько 20 хв
- 2 скл. червоної сочевиці
- 2 зубочки часнику
- 1/2 ч. л. паприки
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 скл. холодної води
Готуємо:
- У каструлі довести до кипіння 4 склянки води, всипати сочевицю та готувати на повільному вогні до готовності (10-12 хв).
- Сочевицю перекласти в чашу блендера, додати часник, лимонний сік, паприку та сіль, поступово вливаючи холодну воду збити до однорідності. В разі необхідності додати більше рідини.
- Залишити пасту при кімнатній температурі на 20-30 хв, щоб смаки поєдналися.
- Перекласти до глибокої миски, ложкою зробити заглиблення, скропити олією. За бажанням посипати паприкою, горіхами, зернами сезаму і т.п.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |