Повна миска хрусткого салатного листя, ідеально запечене філе лосося, кремове авокадо і ніжний жовток вареного яйця, пікантні пір’їнки цибулі та зернятка рожевого перцю. В такому салаті важливо підібрати досить нейтральну заправку, при якій кожен зі складників матиме можливість проявити свій смак. Як на мене ідеальним буде традиційне поєднання меду, оливкової олії та лимонного соку. Замість зерняток соняшника, дині або горіхів, які я теж дуже люблю в салатах, спробуйте додати підсушений на сухій пательні мак.
Філе лосося запікайте при високій температурі. Приправлене сіллю і перцем, скроплене олією філе покладіть на гаряче деко, яке попередньо розігрійте разом з духовкою. В такий спосіб риба буде рівномірно рум’янитися з усіх боків, а скоринка буде хрусткою наче з пательні.
Салат прекрасно смакуватиме з келихом охолодженого білого вина.
Складові на 2 порції:
приготування: близько 20 хв
- 200 г філе лосося
- 1 яйце
- 1 авокадо
- 1/2 червоної цибулі
- 300 г салатного міксу
- сіль і перець
- рожевий перець за бажанням
Заправка:
- 1 ст. л. меду
- 3 ст. л. лимонного соку
- 5 ст. л. олії
- 2 ч. л. маку
- сіль за смаком
Готуємо:
- Філе лосося розрізати навпіл, натерти сіллю та перцем, скропити олією.
- Духовку розігріти до 220°С разом з деком для випічки, зменшити температуру до 200°С.
- Рибу перекласти на папір для випічки, шкірою донизу, помістити в духовку. Запекти протягом 6-8 хвилин залежно від товщини філе.
- Яйця опустити в киплячу підсолену воду, відварити протягом 5-ти ( з рідким жовтком) або 8-ми хвилин ( з твердим жовтком). Залишити в посудині з холодною водою.
- Мак підсушити 1-2 хв на сухій пательні. Для заправки ретельно вимішати всі складники.
- Цибулю нарізати півкільцями, авокадо розрізати навпіл, вийняти кісточку та крупно нарізати.
- на тарілки викласти салатний мікс, цибулю, філе лосося, половинки яєць та авокадо, полити заправкою, за бажання посипати рожевим перцем.
Смачного!
Рекомендована техніка:
Дана Мацюк
|
Природнє відчуття фуд стилю і страви, які хочеться відтворити на власній кухні, захоплюють і вже не залишають байдужим. |