Об’єднати запечену курку з традиційним італійським літнім салатом “Панцанела” прийшло в голову чомусь не мені, а моєму улюбленому Джеймі Оліверу. Оскільки до складу італійського салату поряд з овочами обов’язково додається злегка запечений на грилі хліб, то страва виходить досить поживною і самодостатньою. Такий собі гарнір до запеченої курки. Якщо забажаєте, можна готовий салат посипати натертим пармезаном.
Складники
- 1, 5 кг. ціла курка
- 1,5 кг. помідорів ( краще асорті)
- 1 головка часнику
- 600 г. чіабати
- 6 ст.л. оливкової олії
- 3 ст.л. винного оцту
- 50 г. маслин
- 2 ст.л. каперсів
- пучок базиліку
- 3-4 гілочки чабру
- 2-3 гілочки орегано
- сіль, чорний перець
- Розпотрошити курячу тушку. З остова і стегнових кісток можна буде зварити бульйон. Часник потовкти з 1 ч.л. солі і змішати з 3 ст.л. оливкової олії та 1/2 ч.л. чорного меленого перцю. На деко покласти шматки курки. Чіабату порвати руками на невеликі шматочки і додати до курки. Посипати половиною листочків чабера і орегано, полити часниковим соусом. Добре перемішати руками. Запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин, декілька разів перевертати, щоб всі шматочки хліба і курки підрум’янились рівномірно.
- Помідори нарізати дольками. Найкраще взяти для цього салату помідорне асорті різного кольору, розміру і смаку, так вийде ще смачніше. Змішати в мисці помідори з залишком зелені, оливками та каперсами. Заправити оливковою олією, винним оцтом, посолити і поперчити за смаком. Теплу ( не гарячу !) курку з хлібом змішати з помідорним салатом. Подавати одразу до столу.
Рекомендована техніка:
Зоряна Івченко
|
Свій перший пиріг маленька Зоряна спекла у сім років з води, борошна і малинового варення. Пиріг можна було їсти лише гарячим, але радість маленької дівчинки була безмежною. А далі – приготування по бабусиним рецептам, експерименти з різними приправами… Сьогодні Зоряна не лише відомий фуд-блогер, фуд-стиліст і фотограф, а й автор кулінарних книг, статей у журналах. Автор кулінарного блогу Zoryanchik.com. |